JALAN2 KE KEDAI MOZEK

2-3 hari lps kami jalan2 ke kedai mozek. Survey harga katanya. Insyaallah, lg 1-2 minggu nak pasang mozek kt rumah kami tu.

mula2 tu gi MML dulu. Harga kilang katanya.

Syok masuk show room dia. Agaagaga.. mcm2 pesen ada. Tak termampu di buat nya aih. (lupa nk snap gambar)

Terberkenan dgn mozek kaler pink ni untuk bilik air master bed room. Lagi pun bunga2 pink tu comel kan. Hubby setuju je. Tgk lah nanti kut2 ada hat lain yg kami berkenan.

Geram tgk mozek granite. La ni takde lah mahal sgt mcm awal2 granite ni kluar kt pasaran. Ekceli bukan granite bebetul. Kalo granite betul hanya hotel2 yg pakai. Dan org yg ado2 sajork. Kan? So, pilih yg pesen2 gini je lah utk hall n dining. Tp bila check, stok tadak pulak. Awal mei baru ada. Tu pun kena kontek sokmo kut2 melepas lah kan.


Antara pilihan mozek granite.

Hehe.. yg ni comel je tau. Sapa minat meow2 ni mesti suka. Tp mahal sgt la. Sbb design kut.


comei kan. Siap ada anak 3 ekoq tu!
Pastu kami gi kedai lain. Siap ada offer lg sampai hujung bulan ni. Wuhuhu..awat harga kilang lbh mahal dr harga kedai biasa. Pelik ni! So, tak jadi lah kt kedai mula2 tu. Dah la takde service penghantaran. Kena bawak lori gi ambik sendiri.
Besok atau lusa kena gi balik kedai yg kami berkenan tu (Berkenan harga benornya). Nak konfem kuantiti, jenis dan kaler.
Eiii..tak sabar nak tgk mozek dipasang.
About these ads

18 Responses to “JALAN2 KE KEDAI MOZEK”

  1. ~mama ranggie a.k.a eira~ Says:

    nak pasang mozek ye?

    kalo pasang aircond pastu…sure memang lena tido kan?

  2. KV Says:

    mama,
    air cond tu dh jadi keperluan kan. Bukan kehendak, mcm dulu2. La ni panas sgt.

  3. Mommy Lily Says:

    seronoknya dpt beli mozek tuk rumah sendiri kann..

    mesti cantik nanti rumah kv

  4. KV Says:

    mommy lily,
    alah, takde cantiknya pun. Biasa2 jer. Nanti blk kampung jgn lupa mai rumah kv tau. Nanti rumah siap ler. Ehehe

  5. kirana Says:

    wah dh smpai stage mana dah umah?post la pic nk tgk..mest lawa ni..
    pakai granite lagi tu….

  6. bat Says:

    tudiah harus maks kena lawat neh..huhu *tenung kalender*..

  7. Zareda Says:

    kv
    bes kan boleh pilih sendiri mozek rumah kita. Kalau beli rumah dah siap cam kak zar ni, terima ajelah jubin apa yang dipasang tu..

  8. Oren... Says:

    bila dah pasang nanti, snap gambaq tau…

  9. AppleB Says:

    *dok tepi mamabat sesama tenung calendar*

    mek berkenan yg ada kucing tu…comel hihhihihihihihi

  10. M.A.S Says:

    wahh..da beli mozek..x lama da ni..heheh..mas aritu g pilih mozek tuk bilik air..cam seme kaler cantik..huuh

  11. KV Says:

    ana,
    alah baru nak konkrit lantai je. Tp susah la nak ambik gambar sbb rumah tu terlindung dek rumah lama yg bakal dirobohkan nanti.;)

    mamabat,
    stadium ku tadahkan. Ekeke

    kak zar,
    fenin nak pilih kak. Byk choice sgt la. Huhu

    oren,
    nak kena snap gak ker. Ekeke. Insyaallah.;)

    apple,
    masuk kalendar 2009 la noks. Taun ni masih huru hara. Ehehe

    mas comei,
    akak fenin tatau nak pilih yg mana. Hehe

  12. cendawanintim Says:

    wah, sangat kute mozek kucen tuh…

  13. Mak Su Says:

    comel2 ler yg ada gambar meoww2 tu.. utk bilik anak or bilik air anak kot?

  14. nanonano Says:

    awat ank2 rimo tu jerut maknye?
    hishh..
    durhaka sungguh ank2 zaman skunk..
    ekekkeke :p

  15. Ungku Nor Says:

    haa..pilih mozek yang tak cepat nampak kotor.

    *petua orang malas mop lantai..hehehe*

  16. pB Says:

    Salam …

    seronok nok naik ghumoh baru nie…

    dalae hati tu , raso nok beli sre’mo.
    baghae hok nok beli pun , kalu buleh semuo nok hok molek molek , hok chomel chomel …

    tapi acap kali , tok brapo buleh nok ikut nafsu sebab pitih tok banyok ….

    pilih mozek ni , biar puah hati.
    jangae sapa kelabu mato.

    sebab bendo tu kito nok guno lamo.
    kalu saloh pilih , mesti , nyesal …

    kalu doh pasae , memae payoh nok cabut buae…

    pengalamae nie ….

  17. Kak Lady Says:

    Huhuhu…ada orang tu rumah nak kat siap dah…kak lady ni…rumah terbengkalai…sedihnya…huhuhuh.

    Aha lah…kenapa harga kedai lagi murah dari harga kilang?

  18. KV Says:

    cendawan,
    kiut kan, harga pun kiut jugak. Ekeke

    maksu,
    rumah kv tak pakai kut mozek kucin tu. Ahaha..mahal sgt la maksu. Tak berbaloi rasanya dgn kualiti.;)

    nana,
    eh, biasa lah anak zaman skunk! Okey lah tu! (kata saidah)

    kak ungku,
    mmg berguna pakai petua tu tau! TQ ahkak!;P

    kak pb,
    rasanya habih pikir doh. Tak tau lah kut2 seksok berubah angin puloks. Ni pun puass dok timbang antara nafsu, kehendak, kepeluan dan bajet. Ehehe

    kak lady,
    ala..kv ni pun tatau la boleh siap cepat ke tidak. Tgk kewangan jugak kan.
    Tatau la napa harga kilang lbh mahal dr kedai biasa. Tp kedai mozek yg kv pilih tu mmg tersohor di kelantan ni dgn harga murah plus berkualiti lah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: