Hello world!

December 17, 2008

Welcome to WordPress.com. This is your first post. Edit or delete it and start blogging!

AKSI MELASAK DINA

December 17, 2008

Tgk lah anak dara ku itew!!

Lasaknya mcm jantan!





Kalo hari hujan mmg akan menangis jek keje dia. Sbb kena kurung takleh nak main kt laman.

ENTRY BORINK

December 16, 2008

Huhu..hari ni takdak benda best nak kompang. Kalo takdak gambar mmg takdak nafsu nak bercerita bagai.

Oh ya, pagi tadi kv teralami benda ‘bodoh’ ngan hubby. Hmm..dah nak jadi nak wat cemana. Hik hik.

Semalam, bos hubby suh kami gi seminar anjuran satu supplier ni kt new pacific hotel pagi ni. Dah senang sekali harung tak yah masuk ofis dah. Lagi pun rumah kami dh dekat ngan kota bharu. Kami pun pegi lah.

Bila sampai, takdak pun muka2 yg aku kenal. Tgk sign pun, takdak tertaip seminar yg nak kami join tu. Blurr beb!

Hubby pun pi tgk surat dlm kete. Haha. Bukan hari ni lah! Besok, 17hb. Punya lah bengang!! Gelak gelak bodoh kami jadik nya.

Ye lah, punya lah lurus bendul. Dah bos hubby ckp besok (hari ni) kami pu yeye jer. Tak tgk pun surat. Hmm..besok kv tak bersiaran lah. Kena pegi smula besok pagi.

Lps kt situ, terus pusing masuk ofis. Pastu berlaku lah benda yg tak best. Tapi kv rasa puas hati. Semua maklum yg kv ni panas baran gak dan laser. Family dan ofismate pun tau. Tapi benda2 gak lah. Kita ni pun bukan nya bodoh nak marah org membuta tuli kan.

Alkisahnya salah sorang bos bhg. kv ni mulut nya lahai. BODOH, BINATANG, BERUK dan sewaktu dgnnya mainan jek. Tapi kami ni manusia, bukannya beruk. Walopun dia mengata kt belakang, mmg bila tau, naik hot lah.

Benda nya kecik jer. Borang SKT kami tu ada satu part yg kami tak isi. Tu pun arahan bos yg sorang lg. Tetiba pagi ni dia sound nak jadi pegawai cemana, bodoh nak isi borang pun tak pandai. Siap arah suh panggil sorang2. Konon2 nak kena isi depan dia.

Kv pun masa nak ambik borang ngan dia tu, sound la ‘best2 sket’. Dia diam jer. Sbb mmg kv tau, kalo depan kami pijak semut pun tak mampus. Belakang, sesdap mulut jer dia mngata kami. Lantak lah dia nak bagi kv statik pun. Mrasa menawab lah dia ngan pihak atasan.

Mmg tadi rasa bengang sungguh. Pastu dia cuba bergurau nak membetulkan keadaan. Hampeh. Bila hati sudah terguris, aku tak maaf kan mulut gampang mu itew!!! Malas nak layan,kv blah jer. Biar lah, laser2 pun kena tempat.

BUNDLE

December 15, 2008

Lunch hour td, kv sempat gi kedai bundle.

Tak sedap duduk kalo tak gi menyibuk sama. Nak2 kalo hari brg turun (brg baru sampai la tu). Kih kih.

Oh ya, hari ni kv sempat beli kerusi rotan bulat ni. Dah lama dok mengidam nak kusi ni tapi susah la nak jumpa kt sini. Kalo ada mmg mahal la sgt.

Kusi ni mmg saiz besar bagak tau. Kalo kv duk 2 org ngan hubby pun muat okeh. Harga nya 40 hengget jer. Alhamdulillah, budak Miey tu bagi murah jer. Tawar 35 hengget di tak kasi.

Tapii..dia tak bagi kv bayar menda alah kt bawah ni. Kasut skolah bata b-first utk danish (masih baru), pembaris beratus ratus kpg dan 2 bijik cawan fine china ala2 vantage.

Dan kv beli gak kusi ni. Boleh letak kt hall atau kt bilik. Rm 18 hengget jer. Kayu solid lak tu. Kusyen dia pun gebu jek.

Itu jer lah brg yg kv beli. Benda lain malas nak memilih.;P

P/s: tgh terfikir nak muat apa la kusi tu nak bawak balik rumah nanti. Bawak blk ofis pun kawan yg tolong. Haha. Nanti2 lah fikir. Janji beli je dulu. Kan? Hehe.

HANTU KASUT

December 15, 2008

Now, kv perasan yg dina mmg hantu kasut. Semua kasut2 kv mmg dia suka. Hai..menurun sapa lah budak ni. Huhu

Risau gak takut terpeleot kaki sbb dia suka curi2 pakai kasut kv. Mmg kena simpan kemas2 tak bagi dia ambik la.

Kalo tak dpt kasut keje kv, dia suka pakai selipar yg bersaiz besar. Tak kisah la rumah sapa dia pegi pun harus dia suka pakai selipar org besar. Bila dh dpt pakai tu dgn bangga nya dia akan meronda ronda sambil tersengih sengih. Hobi gamaknya.

Ni salah satu contohnya.

Serabut tgk dia terkedek kedek pakai selipar besar, kv paksa dia pakai sandal ni. Siap bertempik bagai takmo tu!

Ni pun kasut yg dia rejek. Tak suka pakai. Tapi dh kotor2 dah sbb kena gak paksa pakai. Gatal sgt nk pakai kasut org dewasa.

Ni kasut yg sedia ada dok dlm kete. Kasut jln2. Yg ni mmg otomatik dia tau. Sampai je destinasi, harus kena sarung yg ni. Hihi

Ni antara kasut2 yg dia dh rejek. Hihi. Semuanya merah kan.

Ada satu lg yg atuk dia beli. Jugak kaler merah. Jenis kena sepit gak. Siap ada rerama dan loceng lagik. Tapi lupa nak snap daa. Now, dia dah pandai pakai tanpa ada tali kt blkg. Hoyeh..hoyeh.

Main Masak2

December 14, 2008

Hik hik..hari ni kita main masak2 ye uols.

Menunya cendawan sisir dan itik serati.

Cendawan sisir ni kv dn danish kutip kat kayu2 formwork rumah kami dulu. Tak lah byk tapi boleh la sekali goreng. Kalu beli, 2 hengget sikit jer. Nak cari btg getah mmg susah. Cendawan ni boelh masak gulai, goreng ngan telur hancur atau pun ikut suka korang la. Sedap sbb dia rangup krup krap krup krap (siap sound bagai tu)

Ni plk, itik serati. Biasanya MIL yg buat semua start dr celur, cabut bulu, layur api.Kv cuma ambik yg dah siap jer. Haha

Ok, itik kita goreng kunyit bawang. Kasi garing sket. Whoh! Sedap siut!!

Cendawan sisir lak, goreng dadar ngan telur. Jugak sedap mebeles.

Ni pulak, siput sungai yg hubby gi cari ngan anak2 buah dia dekat sungai jeram linang. Bukan jeram temat mandi manda tu. Anak sungai je. Sebelum sampai jeram linang.

Closed up.

Masak lemak kuning campur daun kaduk. MIL yg gulai kan. Kalo kv mmg tak pass. Huhu. Sedap weh!


a

HUBBY TAK SIHAT

December 11, 2008

Before raya ari tu hubby dh lama selsema. On n off jer.

Tapi lps dorang anak menakan pak menakan pi cari siput sungai selsema dia kembali teruk. Hari raya tu plk hubby kena kerja kan perut lembu. Dah pening bau gas lembu tu. HIks.

Bila blk kampung kv, gomol makan kambing kurma lak. Mlm tu dia dh start demam.

Besoknya lami carik klinik mana yg buka. Pi injek. Maka ok lah demam nya.

Rabu (semalam) masuk keje. Tapi kv cuti. Blk kampung just nak lepak ngan anak2 buah. Lg pun anak2 buah kv ramai yg cikgu cikgi. Cuti skolah ni la baru dorang ada. Bila dh ramai cenggitu memasing byk plan la. Cari siput sungai lagi. Bila call hubby dia takmo ikut sbb dia dah start demam dan sakit tekak pulak.

Mlm td di pi klinik. Doc injek antibiotik plk. Tido mlm tubuh dia panas jer. Demam tak kebah. Bila subuh tu baru normal. Tapi tekak dia sakit semula dan selsema yg teruk.

Kv malas lah nak cuti. Semalam dh ambik cuti kan. Ingat nak temankan dia gi klinik pastu baru nak masuk ofis. Lps goreng kan nasik utk hubby (tak makan pun, takdak selera). Hubby ckp dia ok cuma nak tido jer.

So, kv fikir baik kv gi keje. Kalo kt rumah pun takde nak buat apa. Kalo cuti gak tak tergamak lak nak hantar dina gi rumah pengasuh. Takde nak rehat la jawabnya. Lagi pun besok dh cuti hari minggu. So, hubby suh kv bersiap dan dia hantar kv ke bus stop tunggu teksi. Ye lah, karang kalo kv bawak kete, hubby plk yg ‘patah kaki’.

Harapnya hubby kt rumah tu ok2 jer. Lg pun dina kat rumah kak long. Dapat lah hubby rehat sepenuhnya.

SUASANA HARI RAYA

December 10, 2008

Layan gegambar okeh!

















Suasana raya haji kt kampung hubby.


Pastu jam 2 blk kg kv lak. Laaagi meriah. Masa sampai tu dorang baru tumbangkan 3 ekor kambing. Dinner mlm tu makan kambing kurma. Havoc dn kecoh. Tapi tak ambik gambar sbb sibuk. Kih kih kih.

Salam aidil adha uols!!

RAYA HAJI

December 7, 2008

Selamat menyambut raya haji tu all my frens.

Raya tahun ni kv korban lembu satu bahagian. Insyaallah.

Kalo ada sesapa yg melintas ke Peringat tu, jemput lah dtg rumah kv yer. Tp roger2 lah dulu. Mana la tau kut2 tuan rumah merendak ke lain pulak. Hihi

Jap lg (lunch hour) nak kluar pi beli jajan. Karang ada tetamu mai rumah nak kunyah apa plk yer?

Semalam pi kb mall. Ingat nak bei runner meja kopi. Kosong jer meja kopi i takdak hiasan bagai. Raya pose dulu terlupa nk beli. Hiks. Tapi..umat manusia punya lah ramai. Phobia ku tgk Q yg pjg berjela. Kalo sempat pegi hari ni, boleh lah beli. Kalo dak, mmg kosong lah meja tu.

Erkk..terpikir pulak, mana la aku letak runner meja makan. Adoyai. Kena balik carik dlm gobok ni!!

Ok lah, update pendek jer. Maybe hari khamis baru masuk keje. Sepatutnya rabu dh keje tapi ingat nak ambik cuti. Nak blk kampung lepak ngan anak2 buah. Hihi. Rancangannya anak2 tinggal kt rumah pengasuh. Baru best nak ngembeng. Jahatnya mak dorang (bkn selalu tau). Hihi

Bye. Salam aidil adha buat semua. (sambil wat lambaian ratu)

MAMI JARUM PART 2

December 4, 2008

Keh keh keh…

En3 mami jarum lagi lah uols.

Gelang i dah siap. Hoyeh hoyeh.


Boleh wat raya.

Dapat hadiah kalendar sebijik dan hens begs yg gojes ini.

Siap berbungai bagai.

Mek soookaa!!


Itu je lah nak kompang. Hihi


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.