KENDURI KENDARA

Fuh..asal cuti skolah je mesti byk kenduri kendara.

Mula ngan hari khamis lps. 13 mac.

Hari tu kan abg kv bertunang. Tp ari tu jgk kawan kv kawin. Dekat je. Pi kenduri dia dulu. Naik motosikal. Kak M bawak. Kv tak reti bawak motor. Penakut tk hengat. Huhu.Best nya gulai kawah. Slalu kv kurang gemar.

Pengantinnya takde. Pi make up kt bandar. Tu pun masuk ambik cenderahati sendiri. Wakakak. Tamak btul.


Ni antara brg yg terkandung dlm paper bag tu. Gula2 dan puding dh selamat di makan oleh danish. Comel gak kan.

Semoga berbahgia sokmo lh liza ngan mat yie.

Sudah tu blk rumah kak K. Selesai kan hantaran utk pi minang. Alah dekat le. Dlm 20 meter gitu kut. Kami jln kaki jek.


Nampak tak kakak kv tgh sibuk pulun sirih tu. Main ikut dan jer. Hik hik..


Dulang belah lelaki. Abg kv lh tu.;P


Tgh dok bincang2 bila tarikh nya. Insyaallah 21 ogos kut. Huhu..kv terrrlupa la puloks.

Upacara sarung cincin. Kak K dah jd mak kami sekarang. Wakaka. Sori gambar blurr. Fotographer amatur. Silap setting gitew.

Pasangan bertunang. Wah bahagia korang ek. Tersengih sengih. HUh.

Ari jumaat pulak 14 mac pi kenduri kawan hubby. Site engineer projek yg dia jaga. Menu biasa lah kt kelate. Gulai kawah, ayam merah, acar jelatah, beldo (agar2), ikan kering dan akok.

Selamat berbahagia buat zul n fiza.;)

Cenderhati dia gambar kt bawah skali.

Hari sabtu pulak 15 mac kenduri anak buah kv. Mat n dr roza. Pengantin pompuan dr johor nun. Jauh siot.

Tugas kv cam biasa lah. Kena hias menu hidangan pengantin. Boring tau. Asyik2 kami yg kena. Nak melawa pun tak boleh. Slalu hari kenduri pakai track ngan t shirt jek.

Dina kv tinggalkan dekat hubby ngan MIL dulu. Tgh hari baru dorang dtg. Kv ngan danish balik sendiri. Memula tu naik teksi. Pastu naik bas pulak. Hehe..danish first time naik bas, jakun sgt. Wakakak..sakit perut org gelakkan dia.

Dua tiga hari ni mmg tk abih2 lg crita naik bas dia tu.

Danish masa kt dlm bas. Hehe

Oh ye, kv tk sempat nk snap bagai masa buat nasik pengantin tu. Rugi. Udang besar lengan you! Mrasa udang panjat bukit katanya.

Pas tu sibuk kat meja hidangan la pulak kan. Tk jgk sempat ambik gambar sbb kamera lupa bawak. Malas nak ambik pakai sabun sbb sabun takdak kabel. Boring. Kena beli henfon lain lah ek. Hubby cadang kn sony sbb kv sibuk nk snap bagai kan. Tp mcm tk berkenan lh ngan sony. Tgk lh dulu.

Ni je yg kv sempat snap. Telur tu cenderhati anak buah kv. Yg gula2 tu cenderahti kt rumah kawan hubby tu. Puding dh selamat danish makan.;)

Advertisements

18 Responses to “KENDURI KENDARA”

  1. kasutVincci Says:

    julia madu goncang,
    TQ sayam, akak dh berjaya. Wakaka

  2. viruspadu Says:

    sy suka cenderahati kaler pink itu tau

    sgt chantek lalalala

  3. Mak Su Says:

    tema merah hati ya, cantek jugak. selalu tgk kaler perpel dengan cekelat jer sekarang ni…

  4. Apple Pie Says:

    muahahahhahahahahaha…mek nk gelak je.

  5. kasutVincci Says:

    VP,
    harus lh kn sbb kaler pink.;P

    maksu,
    tema main hantam jek.

    apple,
    wakakakaka..aku tumpang gelak sama.

  6. nanonano Says:

    wahh !!
    tidak kusangka rupenye dah jumpe sorg pakar gubah lauk pengantin kat sni..
    cup !! cupp !!
    nak booking awai2,ekekekek
    sonang kojer 😀

    eyh akak beli sony la..
    seyes lawo giler gmbar,
    quality die power..
    hihihihi, xtipu lorr..
    dlu nano xminat sony,
    dah rase nak lagi.. *eyhh?? ade kene mngena ke?*
    hikhik :p

  7. Aku Bukan Bidadari Says:

    a’ah cantik lar cenderahati kaler pink tuh

  8. Mommy Lily Says:

    bestnya kenduri kendara ni…akak soka la….makan mesti best2 je kann…especially masakan kelantan, ayam kerutuk tak pun ayam percik…fuhhh

  9. kasutVincci Says:

    nana,
    akak kena paksa dik. Kesian akak.

    tiara,
    hah ni sorang lg fanatik pink. Anak pompuan kut.;P

    mami lily,
    ye lah kan, dah lidah kita terbiasa ngan makanan kelate mesti teringat ingat. Hehehe

  10. sitilina Says:

    olohhhh
    lamo la xraso make gula di kelate
    sedat nasik dio
    huuuuuu

  11. kirana Says:

    hehehe..skrg musim org kawen..bulan 12 nnt musim bersalin lak kehkehkeh…penuh spital nnt

    ps :kv ..sy link kan blog ni yer

  12. Kaklong Syikin Says:

    salam,

    udang besor lengan tu, udang kara ke?

    pada yg dh bertunang dan berkahwin moga bahagia selamanya 🙂

    mesti sibuk danish story ngan kengkawan tadika dia pasal naik bas tu 🙂

  13. NONIE Says:

    santikkkkk…tetiba aku rasa macam nak gelak guling2 bila baca kisah terjumpa ngan chenta lama ko ngan apple!!!

  14. mama ranggie Says:

    bz betul kv ye!

  15. Ungku Nor Says:

    huishhh..nek moyang meriah woo itu sirih junjung..hehehe

    lawo gak kaler pepel dengan meroon ek?
    hmm..nape la akak cepat benor kawen dulu..jeles je tgk perantin skrg, ahahaha ;p

  16. pB Says:

    tock say je’puk kak pB ko bilo beck’woh nati ????

  17. Alinlai Says:

    lawo bakal kakak ipar 🙂 uiskkk bestlah bleh buat koleksi bunga telur… comei2 plak tu

  18. kasutVincci Says:

    lina,
    kena balik kampung time cuti skolah agaknya. Masa tu mmg penuh jemputan tau.

    ana,
    isyaallah murah rezeki depa kan.;P
    akak pun nak link blog kirana lah.;)

    kak long,
    bukan udang galah. Udang putih tu. Tp mmg besoor bapak tau. RM 45 sekilo. Kalo tempat lain mahal lg kut.
    danish tu, ari ni pun masih lg ngan crita bas dia tu.;)

    nonie,
    huahuahua…dasyat kami kan. Nanti ko crita yg ko pulak ek!;P

    mama,
    huhu…family kan, kena lah campur tangan. Hehe

    kak ungku,
    itu sirih takde bunga tau. Tu yg bantai taruk bunga kertas. Wakaka
    Tu la, sapa suh kawin awal. Hehe

    kak pb,
    insyaallah akan di jemput. Moga kv tak lupa. Ehehe
    Err..kalo terlupa, akak jgn lupa cubit kv tau!

    alinlai,
    awal2 ni semangat la simpan bunga telur tu. Dah 2-3 bulan, harus tong sampah lah tempat dia. Wakaka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: