8 perkara

Ada org tag kv pasai 8 perkara. Dah lama dia tag, tp asyik terlupa jek nak buat. So, kv bukan sombong yer, tp byk urat2 terputuih. Ahaha. Byk lupa daa…

1. Anak bongsu dlm 8 bradik ( tp la ni dah tinggal 6 sbb dua dh meninggal). Tp kv bukan jenis yg manja tau. Boleh berdikari kalo dlm keadaan tertekan. Tp kalo keadaan tak tertekan, harus lah buat2 lemau kan. Ehehe

2. Suami kv anak tunggal. So, faham2 sendiri lah masalah dgn anak tunggal ni. Mesti nak kena dok ngan family dia jgk (mil pun anak tunggal okeh). FIL dah takde. Kami buat rumah baru ni kena robohkan rumah lama. MIL tetap dok ngan kami jgk. Tp yg best, takde masalah ngan ipar duai belah hubby. Ahaha

3. Dah ada anak 2. Sepasang. Alhamdulillah.

4. Suka ckp lps (menegakkan kebenaran, chewah). Kdg2 tk perasan pun. Puas gak nak ubah, tp slalu terlepas pandang. Ekeke. Teruk kan.

5. Org slalu ckp muka kv masam jek. Huhu. Kena praktis senyum sokmo ni (karang krem rahang aku).

6. Boros gak. Tp tgk keadaan la. Alhamdulillah lps kawin ni, hubby byk guide perbelanjaan kv. Kalo tak langsung tak boleh nak menyimpan.;(

7. Penakut nak memandu. Dulu test memandu, terus beli kete kancil. Dah la masa blajar tu ngan kete kancil gak. Bila dh slalu bawak kancil, kete hubby langsung takut nak bawak. Huhu. Bila jual kancil kv, langsung tak memandu dah. Sampai lah kv paksa hubby belikan kancil utk kv. Mula2 nak start memandu blk tu mmg gabra giler la. Takat ni boleh ler bawak kt jln yg tak sibuk sgt. Penakut tak hengat ni!

8. Peramah dan penyegan. Entah lah, kv pun tatau kenapa. Ada keadaan kv boleh berubah jadi permah. Ada keadaan plk, kv ni jd penyegan sgt. Tah apa apa kan. Huhu

ok, daaa

Advertisements

19 Responses to “8 perkara”

  1. AppleB Says:

    penakut ka?? hahhahahahahaha

  2. KV Says:

    appleb,
    betui noks!!

  3. KLMari Says:

    Tang number 7 tu, dolu dolu KLM pun camtu gak…Dapat lesen after SPM, peram setahun. Bila parents nak gi haji baru ayah paksa drive…Lepas tu ok dah sampai sekarang…Cuma bila bertukar tukar kereta tu rasa seram seriau tetap ada…Dari wira tukar ke Sentra pun amik masa nak drive….Altis hubby pun baru last week berani bawak…mmg tak adventerous betullah !!! Orang dah bagi can, lenjan jelah kan !!!!

  4. Oren... Says:

    dasat ko eh..nak stat drive siap suh hubby beli kancil baru..kancil kat sana murah ka????

  5. cendawanintim Says:

    owh…itu macam ka?

  6. pB Says:

    mana ada masam …

    senyum sokmo maso kito jupo …

  7. angah Says:

    nak komen tarikh kawen sebenarnya… SAMA LAAAAAAAA

  8. mhkg Says:

    wakakka hengatkan maks sajour penakut dedulu.. anw kalau dah selalu bawak okes ..ler tuh..

    gamaknya kalo nengok maks camner erkk?? hoho

  9. Purpleheart Says:

    Salam kak kv,
    ingat lagi tak saya..

    dah besar ya anak akak yang pompuan tuu..

  10. Kak Lady Says:

    KV…boros tu kita sama…tapi…camaner yang peramah & penyegan tu ye? Hehehe…

    Dulu hubby kak lady bila orang kata muka dia masam aje…dia kata nanti kalau ade plastik surgery buat muka nampak senyum aje dia pergi buat…heheheh

  11. viruspadu Says:

    Dah ada anak 2. Sepasang.

    yang ni saya menjeles hhuhuhuhuhuhuh

  12. HAPPYIRFA Says:

    salam..
    fa nok kelik 1hb ni.bilo kito nok jupo?

  13. Kaklong Syikin Says:

    salam,

    hehe..untung kawin ngan org x de adik beradik or adik beradik sikit aje, x de masalah ngan ipar duai n biras. dpt biras lak, ngam ngan kepala kita, mudahlah šŸ™‚

    makin semangat anak dara awak tu kv

  14. Mak Su Says:

    kita lebihkurang sama.. ihihi, mesti kalau jumpa kita sama2 ramah, and then sama2 segan

  15. Zareda Says:

    bab muka masam ni, kak zar pun org cakap muka masam. tapi hakikatnya kak zar tak sombong, kalau dah kenal, sembang bagai nak rak.. ehheheh

  16. ~mama ranggie a.k.a eira~ Says:

    mama pon takut nak bawak ke jalan2 yg jammed..fobia lg pas tgk xciden ngeri!

  17. kakLuna Says:

    laaa..aku ingat aku sorg jek penakut bawak kete…upanya ko pun sama…hmm tp apa nk wat yek..ppuan zaman skrg smua kene competent.tu yg jd drive dlm keadaan terpaksa tu…

  18. kadok Says:

    item no 6…belanja pada kasut Vincci ka? maaf..hanya jenaka..dan pastinya tidak lawak…:)

  19. KV Says:

    klmari,
    huhu..sungguh tak adventerous kan. Dah penakut, nak wat lagu mana. Ekeke

    oren,
    weh, bukan beli yg baru, beli yg seken hen. Ahaha

    cendawan,
    ya itu macam. Ekeke

    kak pb,
    tu sbb jumpa akak kut. Ekeke

    angah,
    yer ker?
    Wahahaha

    mak hayams,
    wahaha…ingat kan daku sorang, rupanya ada geng.
    Entah bila la nak jumpa ek?

    hatiungu,
    napa plaks tak ingat meh!
    anak akak tu hobi dia makan tau!

    kak lady,
    a’a kan, kalo boleh diubah riak wajah ni, harus kv buat muka manis jek. Ehehe
    Boros tu biasa la, kdg2 tak leh nak kawal. Hihi

    vp,
    pas ni mmah akan dpt anak lelaki. Insyaallah. Akak doakan.;)

    irfa,
    entah lah, akak pun tak boleh nak konfem.Ada plan jenjalan kt kb tak?

    kak long,
    dina tu asyik makan je keje dia. Mmg semangat la!

    maksu,
    pelik kan? Ahaha

    kak zar,
    tu la, padahal kita bukan nya sombong pun kan?

    eira,
    ha ni lg satu, kalo lps tgk eksiden mesti la rasa gerun nk drive!

    luna,
    ko dh penah wat en3 pasai ni kan? Ehehe

    kadok,
    lama dah tak beli kasut vincci. Tak berkenan la pulak. Dah hilang addict la tu ek?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: