5 perkara yg dok idam

Ana, akak lupa la tajuk sebenarnya eh. Boleh tak main hentam gitu. Agak2 lah yer.

1. henfon
dah lama nak henfon baru. Henfon cap norkiah sabun ni dah berkurun kv pakai. Mmg tahan lasak dan tak pernah beri masalah pd kv. Tp kamera nya kurang terang. Pemilik blog kan sibuk nak snap gambar sana sini. Tp ada tak model yg kamera gambar yn terang tp takdak flash. Segan aa, nanti org ckp apa lak bila kv dok sibuk snap sana sini.;). Lambat nya nak tunggu hubby belikan.

2. Perabut
Kata nak naik rumah baru kan (insyaallah). So, nak la perabut yg mabeles uols. Huhu…mana nak cari pitih ni. Semua pesen nak beli. Jati lah, rotan lah, lorenzo lah, cavenzi lah. Oh, angan2 ku tak sudah.

3. MPV
huhu..tak dpt dekat kv, dpt dekat hubby pun jadi lah. Dia kan supir. Kancil kv yg ada skang ni tak muat stroller dina. So, nak gi mana2 dukung dia guna baby carrier je. Fuh, nyesal beli stroller mahal2 tp tak leh nak guna. Sapa nak beli??

4. Orang gaji.
Huuhuu..kv penat lah nak uruskan rumah yg ada 2 budak kecik dan 3 org tua (tdk termasuk hubby tau). Kemas situ, sinun bersepah. Kemas sini, sana bersepah. Letih occay! Dah masuk rumah baru nanti, kena disiplin dorang cukup2. Kalo tak harus mcm kapal pecah. Tp situasi yg ramai org tua gini menidakkan hasrat kv nak pakai org gaji. Karang pening org gaji sbb terima arahan banyak sgt. Org tua kan, lu fikir lah sendiri (kata nabil).

5. Baucer tunai.
Huhu..alangkah bahagia nya jika menerima baucer tunai. Boleh la pi tebus utk shopping kasut dan henbeg yg menjad idaman. Bestnya. Best nya!

Advertisements

15 Responses to “5 perkara yg dok idam”

  1. wan Says:

    samolah den kv.

    permintaan sama.. klu ada aladin, dia bagi 3 wish jek.

    huhuhuhu

  2. Purpleheart Says:

    Semoga angan-angan menjadi kenyataan, amiin… hehehehehe

  3. cendawanintim Says:

    kalu jadik kenyataan kan besh…KV kan?

  4. KV Says:

    wan,
    ahaaha..maybe aladin ni baek ati kut. Tp angan2 je lah.;)

    sue,
    amin. Hehe

    cendawan,
    huhu..pasti gembira banget!

  5. rina Says:

    tingggg… cuba tgk kat belakang… kot2 dapat apa yang diidamkan…. hehehe

  6. Intan Rosnitta Says:

    Sama je wish kita kv…cuma reason je lain! πŸ˜€

  7. kirana Says:

    wah sama la wish kite..hihih
    tapi tepon saye dah ok…tap dpt la nk merasa hp baru hihii

    moga2 wish kv tercapai yer….

  8. AppleB Says:

    *tenung ke langit kot2 ada yg jauh ke riba* hohohohohhohoho

  9. KV Says:

    rina,
    tingg!!!
    paling2 ko blake, taldok gapo eh! Haha..
    Insyaallah suatu hari nanti. Kena lah usaha kuat dih.

    ana,
    akak ni dah berkurun dijanjikan oleh hubby. Entah bila lah masa yg seswai dia nak beli henfon tu.

    appleb,
    sama2 lah kita renung kan. Ahaha

  10. Zareda Says:

    kv
    mpv tu samaler.. akak ngidam sangat honda stream..

  11. Aku Bukan Bidadari Says:

    kak nak duit byk tak??
    cuba tahan teksi tunai tuh..
    senang2 jer soklan dia..duit leh dpt byk..
    tiara skrang dok cari teksi tuh..nak naik ar..

  12. nanonano Says:

    berangan mmg bezz !!
    hihi.
    xpe, nano doakan sume tu tercapai sok2 ok..
    πŸ˜€

    err..nset yg gmbar clear..
    dan xde flash..
    amek nokia 6288..
    smart πŸ™‚

  13. kakLuna Says:

    try la pakai hp sony ericsson pulak..hmm ataupun beli jek digicam pasni KV…

  14. KV Says:

    kak zar,
    kv tatau nak aim apa, janji mpv. Ehhehe. Tunggu lah tgk hubby nak beli apa nanti,;)

    tiara,
    teksi tunai tu kt mana nak tahan ni? Bst kan dpt duit gitus.

    nana,
    noia 6288 ek? Nanti akak gogel.

    luna,
    digicam aku dah ada 2 okeh! Tp malas nak bawak sokmo. Dua dua brad sony.

  15. nasazfrog... Says:

    ermmm kite tag pun begitu banyak tak buat lagikk… klu rajin buat ikut mood jugak la kv… πŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: