TAG LAGI

Apple, sebelum aku terlupa baik aku jawab tag hang dulu noks. Karang urat ingatan weng, jgn ler ko meroyan occay!

Sapa lah yg tag ko menda alah ni. Huhu

25 steps i repeat every day on normal working day.

1. Goncang2 hubby sbb alarm henfon berbunyi. Huhu. Malas nak matikan sendiri.

2. Paksa hubby gi mandi dulu.

3. Hubby dah nak solat subuh baru sibuk nak bangun. Dgn rambut mengerbang carik towel.

4. Berjalan terjungkit jungkit gi bilik air. Kaki sakit la. Seharian menampung tubuh yg berat tak berapa nak ideal. Huhu..plan nak diet asyik kantaoi jek.

5. Sangkut tuala. Bukak paip.

6. Capai berus gigi dan gosok.

7. Mandi 3-4 gayung. Huhu. Sejuk ok!

8. Ambik wujuk.

9. solat subuh

10. On iron

11. Cari iron board bawah cot dina

12. Cari hubby punya baju keje

13. Cari kv punya baju nak iron hat mana

14. Cari tudung

15. Iron baju2.

16. Pakai deodorant n parfume

17. Sikat rambut.

18. Basuh popo dina (setiap pagi occay, berjadual sungguh ebok tu)

19. Pakai diapers n baju dina

20. taruk dina dlm walker

21. Pakai baju

22. Mekap skt. Kalo rajin tenyeh la apa yg patut. Kalo malas pakai lipstik je. Sempoi kan?

23. Cari henbeg mana yg sesuai ngan baju. Ewaah

24. Bagi duit skolah danish

25. Cari kasut mana yg sesuai ngan henbeg

26. Cium dan babai anak2.

27. Naik kete. Of course la hubby yg drive kan. Nama lg keje satu ofis.

28. Singgah beli sarapan nasik lauk itik campur kaki ayam gulai kat kedai che muda gulai kawah.

29. Panak cerek. Masak air.

30. Sarapan ler. Pastu wat la keje

Tudiah, sampai 30 aku kasi apple woi. Ahaha. Aci dak?

So, kv nak tag :
1. Kak PB (lama dah tak menyusahkan dia)

2. Luna (sbb dia bizi sokmo)

3. oren (sbb dia mesti kalut ngan anak2 kecik)

4. cendawan (saja nak nyusahkan dia)

5. kirana (kes balas dendam sbb dia tag kv, ahahaha)

ok, sila buat yer kenkawan!

Advertisements

27 Responses to “TAG LAGI”

  1. Mak Su Says:

    ada sambung tido tak sebelum sampai ke opis?

  2. bat Says:

    mek konpius sebab dier masak ayor kat opis kaedahnya..huhu.. siap ada cerek bagai cam kat umah

    tapikan sarapan dier tuh maks teruja okes.. meks sekadar susu + sandwiches sajour huhu

  3. CikguZue Says:

    salam ziarah

    sibuk pagi2 gi kerja,kan

  4. Kak Lady Says:

    KV…SELAMAT HARI IBU…

    Tak tahan bab baca…rambut mengerbang tu…hahahahah…*mcm sama je*

    Patutle KV rajin beli handbag ngan kasut..suka matching2 gitu…caya lah…heheheh

  5. Mummy Rizq Says:

    pepagi tu baru sibuk nak gosok baju?? kalo aku dah terlewat ke ofis dah tu!!!

  6. lindosh Says:

    panjangnyee oiiiii

  7. YuszTieY Says:

    bab balas dendam kat kirana tu kesian nya…baca ore kena tag best kan ..padahal ore tag saya tak buuat2 lagi..heheheheeebestnya nasi gulai itik lamo tok make…linduuu weeehh

  8. KV Says:

    maksu,
    eh, kalo hari cuti harus tido balik. Tu pun kalo dina tak bangun lg. Ekeke

    mamabat,
    hiks, kt ofis kite ni ada 3 pantry tau! Keless kan?
    Sarapan org kelantan ni makanan berat2 tau. Takde yg ringan2. Hihi

    cikgu zue,
    biasa lah tu. sibuk la sbb malas nak buat persiapan awal. Ehehe

    kak lady,
    huhu…rambut mengerbang tak hengat tu. Buruk sih!
    Alah, beli kasut n henbeg pun yg murah2 jer!

    mar,
    ada jgk aku gosok mlm sblm, tp kalo malas atau penat aku gogok belh pagi. Kdg2 merah punch kad. Eheehe

    linda,
    cer cuba aak buat tag ni. Ahaha. Akak tag awak tau! Extra tag.

    tiey,
    alah, saja akak sakat kirana tu. Bukannya balas dendam. Hehe

  9. AppleB Says:

    30 steps?? wah! terlebih suda..

    mek sepatutnya melerets sampai 40 steps tp mek reti control diri ok bukan mcm ko ahhahhahahahhahah.

    tp bab sarapan tu yg mmg sakit ati je baca..mencik la! huhuhuhuhuhu

  10. KV Says:

    appleb,
    kan? MIntak 25, aku bagi 30. Hambek ko! Ekeke
    weh, sarapan kat sini mmg gitu, aku nak wat lagu mana.

  11. YuszTieY Says:

    kv…ore tag kv tu..ambik la kat umah kito tu

  12. achik Says:

    salam kak KV..

    wah, siap bagi extra 5 lagi.. hehe.. cam peksa dulu kalau soalan yang suh senaraikan tu, slalunya mesti bagi extra jawapan.. kunun2 back up.. ekeke.. 😉

  13. kirana Says:

    adoiiii kena tag!jenuh nk ngingat apa menda la saye buat huhuhuhuuuhu

  14. miss_tree Says:

    heheheheh..sungguh detail.
    kak KV, kad wangi lambat lagi lah..
    colan2nya pun tak ada..
    huhuhuhu..

  15. KV Says:

    tiey,
    kena tag lagi kah? Adoi..takpe, lps ni akak pi tgk.

    salam chikstar,
    harus la sindrom tak nak kalah. Siap bagi extra kan. Hihi

    ana,
    alah, pejam mata, taip je la.

    cik pokok,
    dah kurang bizi kah?
    Ehehe..saje je ngusik pasal kad wangi tu. Kut2 mengena. Ahaha

  16. Sastri Says:

    salam kak KV…

    terima kasih kerana prihatin… kepada blogger Apple juga… baru tahu dia baca blog sas… terima kasih… 🙂

  17. KV Says:

    sas,
    akak sentiasa prihatin tau! Ekeke
    Tabah dan kuat kan semangat occay!
    Chaiyokkk!!!!

  18. Intan Rosnitta Says:

    hahaha kv…
    Sampai 25+5 step kaedahnya. Part yg no.1 tu kita sama. Mata pejam tapi leh goncang2 cik abe suruh off kan alarm…heheh 🙂

  19. cendawanintim Says:

    wah, saya kena tag, nanti malam saya buat erk…

  20. KV Says:

    snit,
    tu bab matikan alarm, nak kunci jam pun kv tatau. Semua hubby yg buat. Ekeke

    cendawan,
    haa!! kena buat tau!

  21. Zareda Says:

    baca blog orang, semua isteri bangun dulu dari hubby, tapi kak zar plak hubby akak bangun dulu siap baca Al-Quran bagai kol 6.30 baru akak bangun… hik..hik..hik.. aci dak?

    tapi part paling bes siap carik hand bag match ngan baju t.. ahhaha kalau akak zar dah sure terbarai barang barang dalam beg…

  22. KV Says:

    kak zar,
    kv mmg hubby yg bangun dulu. walo pun di hari minggu. Ehehe
    Pasai beg tu, mmg kv kdg2 lupa brg2 yg kv ada except henfon dgn purse la. Bila nak guna beg lain baru perasan ada brg dlm beg tu.

  23. Helena Says:

    Selamat Hari Ibu….. just saw pics of arwah your mom kat hospital tu….. sebak pulak tengok…

    take care.

  24. Kaklong Syikin Says:

    salam,

    bagusnya dpt suami ikut aje cakap kv hihi

  25. Alinlai Says:

    🙂 breakfast sedapnya… isk isk isk

  26. KV Says:

    helena,
    TQ. Slamat hari ibu jugak.
    Gambar arwah mak tu adalah antara kenangan terakhir kami bersama arwah.

  27. KV Says:

    alinlai,
    wehehe… kat sini mmg jenis gitu sarapannya.;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: