pening

Kv tgh pening nak pilih kaler apa utk hall n dining room. Dua tempat ni sebelah menyebelah.

Kaler apa yg best ek? Walo pun lambat lg nak masuk cat tp kena pilih la awal2. Kalo dlm bilik ke dapur ke tempat lain ke, tak yah kecoh sgt kan. Ikut je kaler tiles. Hehe

Nanti nak kena sesuai ngan perabut dan langsir. Sapa sini yg mahir decor2 or interior design, please help me!

Kaler tiles kt situ kv pilih yg kaler cerah. Hall granite putih tp campur kuning air. Dining lak, kaler putih campur hijau air. Sekali tgk cam sama jek.

Advertisements

23 Responses to “pening”

  1. kakLuna Says:

    aku penah la baca, pemilihan warna2 terang seperti hijau serindit, merah hati, coklat, (warna2 buah2an) boleh meningkatkan selera makan. sbb tu sesuai dijadikan warna di dining hall.

  2. Ijah @ Fariza Says:

    klu saya ikut hati jer..hihihihihi..janji sedap mata memandang……

    klu tak silap saya warna biru plak menurunkan selera makan…nie sesuai untuk org yg diet…

  3. Mak Su Says:

    folo kaler langsir, kalau langsir tu basenyer merah, pilihlah kaler seakan-akan. kalau hijau, pilihan mungkin hijau, kuning, cekelat.. etc etc

  4. NBK466 Says:

    Dah makan panadol???

  5. KV Says:

    luna,
    tu lar, aku ngat nak pilih hijau. Tp risau gak takut tak kena. Tq yer

    ijah,
    waaa, best tu kaler biru blh diet. Tp biru buat ruang nampak gelap kan.

    maksu,
    TQ. Bagus gak idea tu.

    abg shahrul,
    hihi… tak yah makan panadol lah kut.;p

  6. fealize_eleanoer Says:

    saya suke kaler pink and bronze…wahhh …very the femininnnn…ahahkssss

  7. Aku Bukan Bidadari Says:

    Ruang tamu – Kuning
    Makan – Hijau

    Cantik tuh.. 😀

  8. mama ranggie Says:

    cuba pink lembut di hall dan kuning lembut sgt kat ruang makan tu…

  9. Mommy Lily Says:

    salam kv…

    wah! dah pilih cat tuk rumah baru ye..

    pilihla kaler terang2…baru berselera nak makan nanti hehehe

    Tahniah! selamat ulang tahun perkahwinan..maaf terlambat wish

  10. Alinlai Says:

    try kaler sunrise blue… w’pun blue tapi ada hijau2 skit cerah dan cantik :)pi kedai cat dan tgk dkt buku2 warna cat tu…

  11. sya Says:

    Kalau untuk dining.. kak sya suka warna hijau epal. Ada satu kajian mengatakan warna hijau adalah warna pembuka selera..

  12. Biarlah rahsia Says:

    a’a..utk dining better hijau epal…cantik…klu hall mungkin boleh cuba warna yg cerah2 mcm merah oren atau kuning cair yg seakan2 oren…ishhh tak reti laa hamba…k.bie pun nk kena piki utk rumah k.bie ni…apa kata rumah KV jd experience…hehe

  13. Biarlah rahsia Says:

    eh experience plak experiment…sorry silap.

  14. Norasiah Says:

    linda onn plak ckp oren leh buka selera, tu yg dia nyer restoran kaler oren

  15. Alex Lacey Says:

    baik ikut kato hati…pilih hok mano serro kkenae….lepah tu baru pilih langsir hok sesuai…

  16. Ceera Says:

    saya nak kasik cadangan pun, saya tak tau kak oi.. tapi saya sibuk gak nak komen nie, takpe kan, hehehe…

  17. Zareda Says:

    KV
    kena pastikan kaler warm dan kaler cool tak bercampur

    hijau lumut dan krim sesuai..

    merah dan oren lemon sesuai

    hall elok cream
    dining elok hijau sebab ia akan membangkitkan selera makan..

  18. CikguZue Says:

    kat kedai cat boleh main2 matching kan color tu…

    kadang ada CD for that…boleh ikut selesa di mata dan jiwa.

    kat majalah2 Impiana/Anjung pun ada crite berkaitan warna dan mood. tapi saya pun lupa la. time cat2 rumah je rajin dok belek2 majalah…

  19. YuszTieY Says:

    tak reti nak komen kalau bab pilih warna…asal cantik n konan dihati…pasni boley ler jalan2 umah kv bila balik kelate nanti…
    segannya ore tak jemput pun kita plak yg lebih222… heheheeee

    aper pun selamat pilih22 warna yer..jgn dok pening22,kadang kita tgk kat kedai tak cantik tapi bila dah sapu,cantik nyaaaa

  20. @in Says:

    saya tak pandai gak color ni kak..

    cuba la tgk website ni

    http://www.decopix.com/New%20Site/Pages/Directory%20Pages/Color_Schemes_dir.html

  21. Intan Rosnitta Says:

    kv…

    Matchkan dgn kebanyakan perabot dlm rumah. Senang. Kalau nak selamat, kv gunakan warna2 earth.

    Tapi pendapat kita ni cuma tambahan je, yg paling penting ketenangan buat kv & fmly. Bila tgk…rasa damai je 😉

    Good Luck kv!

  22. bat Says:

    kalau nak ruang luas gunakan warna earth tone n cuma satu fixtures wall sajour gunakan diff kaler..

    tengok perabot gaks kalau perabot warna gelaps dinding jangan gelaps only one wall sajour deh yg gelaps

    tuk ruang makan kan samalah cuma satu fixtures wall tuk kelainan n warna hijau epal disarankan..

  23. KV Says:

    salam to all.
    TQ atas advise, pandangan dan pendapat. Byk kv boleh buat panduan. MMMUahhhhhh!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: