MEMBURU MINYAK

Sapa buat keje mcm kv mlm tadi? Angkat tangan!!!
Huhu… kv rasa sungguh bodoh ptg semalam. Dah singgah stesen mintak utk beli petrol dlm tong. Biasala kan meniaga kedai runcit, harus minyak petrol pun kami jual sama.
Padahal hubby dah tanya budak pam tu brapa harga mintak naik. Tp penerangan budak tu kami tak paham sbb kami dok ingat pak lah umum lm td dan minyak akan naik ogos nanti sbb menteri barang ckp maybe naik ogos nanti (byk plk sbb2 nya kan).
Adoiiii laa. Rupanya berkuatkuasa tgh mlm td jgk. Nyesal tak sudah. Byk giler naik tu. Napa la paklah tak bagi subsidi sampai 1k satu kereta. Sifir apa lah yg dia guna just 625rm sorang tu. Huhu.
Lps solat isya’ saja je nak ngetest power nak taram petrol penuh tangki kan. Hahaaha… satu stesen minyak tutup. 2 stesen minyak mmg jem giler babas. Hohoho. Kami pun kansel la niat nak beli minyak tu. Tak paham la ada org sanggup beratur pjg berkilo kilo tu. Karang minyak dlm tangki habis, minyak kt pam pun habis. Cemana nak balik?
Kwn2 kami roger sana sini. Semuanya jem. Kat kota bharu, kt pasir puteh. Kat mana2 lah.
Sempat gak snap gambar. Mmg meriah ngalahkan raya puasa tau.
Nampak tak barisan pjg nu?

Penuh stesen minyak tu

Kami singgah kat depan sbb nak tgk gelagat org.

Tapi tak pasal2 danish plk menangis tak hengat. Takut tatau napa. Kecoh ajak balik. Agaknya dia ingat rusuhan kut. Sakit perut kami gelakkan dia. Dina pun ikut gelak sama.


Uwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Advertisements

19 Responses to “MEMBURU MINYAK”

  1. mama ranggie Says:

    kat seluruh negara begitu gamaknye…

    jammed..ngalahkan hari raya!

  2. lindosh Says:

    laa nape nangis tu? ahahha

  3. Ijah @ Fariza Says:

    pagi nie saya nak isi minyak banyak stesen minyak tutup sebab kehabisan minyak….mlm tadi memang tak sempat nak kluar,lagipun hubby ckp jem teruk. Nasib baik ader satu yang masih bukak, klu tak, tak dpt nak pegi keje ari nie…hihihihi…

  4. KV Says:

    ira,
    mmg sluruh negara kecoh tau! Ahaha

    dosh,
    danish tu semua benda dia takut. Nak2 org ramai2 gitu.

    ijah,
    ahaha.. kalo tak harus kena cuti kan.;P

  5. kirana Says:

    cakap putar alam…dulu katanya minyak takkan naik tahun ni..
    pahtu katanya lagi ..minyak akan naik dan dikaji mekanisme subsidi..bulan ogos akan dilaksanakan..

    skrg ni bulan ogos ker?????
    tensen nih…sori kv..melepas kat sini lak hihhiii

    smlm sy pon gi meriahkan stesen myk masa balik keje..news dh kluar kul 5pm…

  6. pB Says:

    n3 KV samer dengan N3 POK AWI (mohdzawawi.blogspot.com)

  7. KLMari Says:

    Kat area bukit a/bangsa tu pun jam semalam masa KLM and family nak balik lepas dinner…Yang tak sabar, hon tak renti renti…Ish !!! Macam dia jelah sorang nak isi minyak !!!! Sib baik hubby dah dapat news early dari member kat MOF tuh. So dah isi awal. Kalau tak, dengan kitaorang sekalilah sangkut kat Petronas bukit a/bangsa tuh..

  8. nanonano Says:

    sluruh msian jem kat stesen minyak smlm kan..
    heheh seb bek nano tao awal2..
    so mse g isi minyak penuh tank..
    org xde lg pusu2..
    😀

  9. cendawanintim Says:

    kat teganu lagik teruk jem, tak pernah2 jem sblm nih..

    mengalahkan orang datang nengok SUKMA..

  10. nasazfrog... Says:

    mmg jem kak,, sy sampaikan full tank isi,, perghh mmg terasa la pasni isi minyak,,,

  11. Mak Su Says:

    patut ada ler pakcik2 cacak gerai lemang plaks, baru ler betul meriah…

  12. KV Says:

    ana,
    rasa cam diperbodohkan tau! Ckp nak laksana ogos nanti. Yaddapei!!!!

    kak pb,
    pok awie royat gapo? Nanti nok gi kelih.

    KLM,
    hehe..masalahnya kami tau awal, cuma salah faham. Rasa bongok je tau!

    nana,
    eleh, eksyen la tu!!!

    cendawan,
    maknanya penangan minyak lbh hebat dr sukan lah tu.Kan?

    maksu,
    tu lar, patutnya jual air batu, kacang goreng, burger. Baru cam pesta kan?

  13. blackpurple @ jowopinter Says:

    Yeah! Minyak naik harga! Kami sayang Pak Lah. Hahaha!

  14. Mummy Rizq Says:

    haa. haa. sama kes mcm rizq. nangis tak hengat dunia kat stesen minyak…

  15. Zareda Says:

    mana mana stesen pun semua jem sesak tak hengat…

  16. kakLuna Says:

    meriah…memang meriah….punya ramai org amik gambar…pastu masa ni lah nk tengok semua kaum ‘bersatu padu’ dan mengutuk strategi paklah..hihihi

  17. CikguZue Says:

    ooo gitu teruk skali suasana kalut akibat minyak di M’sia, yea…kalau saya masih di tanahair pun, agaknye saya ler kat line pertama…hehehe

  18. Intan Rosnitta Says:

    kv…

    Kat kelate pun jammed ekk. Nasib baik kita dah sampai s.alam. Kalau myk naik masa kat kb, jenuh kita pun q sama 😛

    >> dah la pokai balik kb hari tu, ni myk naik pulok…harus ku puasa lepas ni…huhu.

  19. YuszTieY Says:

    minyak oooo minyak…
    kami disini pon terasa jugok…huhuhuuuu…laun bulane makin sikit…huwaaaaaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: