MACAM MIMPI

(en3 ni kv taip pagi td, tp blogger hampeh tak leh nak publish)

Kv nk buat en3 ni semalam. Tp tak sempat kaedahnya. Belah pagi sibuk training boling (kjp lg pn nak pegi ni). Blk ofis dh ptg, tenet takdak line plk dah. Haru2. So taip cepat2.

Kv dulu, mcm mula2 berjinak dgn dunia blog (belum ada blog sendiri), mmg blok kak lady n kak sya jadi blog wajib singgah. Sampaikan kv pun paksa2 hubby suh create blog utk kv jgk. Sampai lah la ni pun hari2 kv singgah blog akak2 ni.

Tapi tak sangka, suati hari Tuhan jodohkan kv dpt jumpa ngan kak sya. Syukur. Tak percaya dan mcm mimpi.

mmg excited bila kak sya bagitau nak dtg kota bharu. Dah plan mcm2 cara nak jumpa kak sya. Ehehe. Tp rasa ralat jugak sbb dina n danish demam on n off.

Pagi jumaat ingatnya nak beli makanan kering nak nagi kt kak sya sbb senang dia nak bawak balik nanti. Tp bila risau takut2 tak de peluang nak jumpa, hubby sarankan kv beli menda lain.

Pagu sabtu dina ok. So hubby janji nanti ptg boleh kluar jumpa kak sya, tp kena tgk kondisi dina dulu cemana. Kemain seronok rasanya.

Dlm jam 5.45 hubby suh bersiap kalo nak pi jumpa kak sya (buat pengetahuan, hubby wajib jd driver bila kv nak jumpa kawan2, bukan dia tak percaya tp anak2 kv wajib bawak. Tak sampai hati nak tinggalkan dekat MIl. Lagi plk kv bukannya fasih sgt bab jalan2 ni).

Sms bagai ngan kak sya. Kami pun kluar. Kv sms kak bie nak tanya lokasi kak sya dok tu area mana. Senang nak terjah. Terima kasih kak bie kerna sedia tolong kv. Padahal dulu kv dah pernah jaga projek dlmm usm tu. Tp ingat2 lupa.

Kami lewat skt sbb hubby beli stok barang kedai runcit MIL. Tp alhamdulillah dapat jugak jumpa ngan kak sya. Seronok bukan main rasanya. Tatau nak celoteh apa. Tapi kak sya (mcm dlm blog la) peramah bukan main.

(sambungan)
ingatkan sudah publish habis apa yg kv taip semalam. Rupanya separuh. Adoyaiii

Rasa terkilan jgk sbb tak sempat beli apa2 brg buat kak sya terutamanya makanan kering. Tatau pulak yg kak sya penggemar tegar gelembung buaya. Huhu

Ingatkan nak bagi buah salak dr kebun sendiri pun kv lupa terus. Ya lah, nak kluar ari tu was2 sbb nak tgk dulu dina cemana (on d way tu pun dina vomit). Balik rumah baru teringat yg kv tak bawak pun buah salak tu. Huhu

Tp jumpa tak lama. Tak ajak pun kak sya minum. Satu susah ngan anak2. Dua dah ptg sgt. Dekat azan maghrib kami balik dr jumpa kak sya.

Dina pun separuh bogel jadinya sbb baju dia kena muntah kan. Kv terlupa bawak baju spare. Takpe lah, harap kak sya pun faham karenah budak2 kecik ni.

Hmmm… apa lg ek yg kv taip semalam. Kv pun dah lupa. Huhu

So, kalo ada jodoh dan rezeki harap boleh jumpa kak sya lg. Kak lady pun, kalo dtg kelantan, jemput dtg rumah kv. Kawan2 blogger yg lain pun. Insyaallah kalo takde aral. boleh kita bertentang mata.

Harap kak sya tak serik nak jumpa kv lagi. Ahahaha

Advertisements

13 Responses to “MACAM MIMPI”

  1. Mak Su Says:

    seronok kan, dpt memanjangkan silaturahim

  2. Kak Lady Says:

    Wah!! KV dah jumpa kak sya ye…kalau KV kata kak sya peramah bukan main…jumpa akak agaknya mesti KV kata macam radio buruk yang dah rosak volume dia tak boleh diperlahankan…hahahaha

  3. Kaklong Syikin Says:

    salam,

    alhamdulillah, panjang lagi silaturrahim tu 🙂

  4. KV Says:

    maksu,
    mmg seronok.;P

    kak lady,
    tu lah, kv dah terbayang kalo jumpa akak nanti mesti kecoh. Ahaha

    kak long,
    alhamdulillah.

  5. Intan Rosnitta Says:

    Hi kv…

    Intan baru kenal K.Sya dr blog Irfa & kv. Seronok baca citer kat blog dia… & respek dgn ketabahan dia. Skrg baru jadi silent reader, pas ni nak “say hi’ kat dia la.. hehe 😉

    Baru gak tahu kaitan dia dgn K.Lady.

    Mesti kv seronok gilerr kannn…

  6. mama ranggie Says:

    ala…x de gambar ke yang?

  7. Yatie Says:

    kv, apakebendanya tegar gelembung buaya tuh? tak penah plak aku dgr.. first time tau aku baca nama benda alah nieh .. kalau rajin ko amik la gmbr bagi tunjuk kat org2 cam aku yg sungguh takde idea apakebendanya nieh .. heheheh .. tqvm ..

  8. achik Says:

    seronoknya bila jumpa kan.. 🙂

  9. KLMari Says:

    Betullah cakap Yatie tu…apa bendanya tu gelembung buaya? Takleh nak imaginelah apa kebendanya tuh…Kiranya kalau KLM nak ke Kelantan, dah ada yang sudi jadi tourist guidelah kot??? hehehehh……

  10. nanonano Says:

    ahkak !!
    sayep pun tingin nk jupe ahkak neh.
    tp sayep pemalu la..
    awwwww~
    cmno neh??
    hikhik.. *gatai sungguh semek neh*
    :p

  11. cendawanintim Says:

    wahhhhhhh, sonotnyer dapat jumpa bloggers2 nih….

  12. CikguZue Says:

    bestnyer dpt jumpa rakan bloggers…

    gelembung buaya tu macamana yea?

  13. green apple Says:

    ohhh..kat kelantan ko ye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: