HUBBY CUTI

Hari ni hubby cuti semata mata nak cuci sawang dlm kebun dia. Gigih noh!

Dulu be4 peknen kn dina kv slalu tolong hubby cuci kebun time durian gugur. Bila dh peknen nak jln tk larat, hubby pun automatik malas sama. Habih tu kami upah org jer.

Tp tahun tatau la hangin apa, rajin nya menjelma. Siap ambik cuti tu. Hihi. Lantak dia lah. Kalo jumaat sabtu mmg tak sempat kaedahnya. Byk agenda lain.

Td kv terima sms dr dia. ” Sedap nya isi durian kuning ni”. Oooo perli kv lah tu. Mcm la kv ni gemar sgt mkn durian.

Kv pun malas nk sms dia terus wat call.

Hubby : Hello. Hihihi (seronok sgt lah tu)

Kv : Oooo… sukahati je yer! Bi tau dak bos bi kat ofis ni nak mati!!!

Hubby : Hah! Bakpo??? Yo ko mama ni???

Kv : Ho lah!!

Hubby: Bakpo ma???

Kv : Bi tok tau ko ari ni ado penyerahan sub station? (projek dia jaga)

Hubby : Tok tau pon! Simi takdok ko??

Kv : Adoyaiii. Macamana bi ni? Takkan tatau langsung?

Hubby: Sungguh. mmg tatau. Dulu dah set date tp KIV. Abih tu simi (ofismate) tak tau jgk ker?

Kv: Dia ckp dia lupa (simi sibuk training volley ball sbb 2 hari lg ada macth)

Hubby : Pastu lagu mana? (bukan lagu rock tau)

Kv : Dah ok kut sbb dia tgk simi ada.

Ahahaha. Kv gelak sakan, tp mula nya panik jgk.

Hubby n me kan satu ofis tp lain department. Tp cerita dept. dia sampai gak ke telinga kv. Sbb bos dia pun baik ngn kv.

Masalahnya bos dia ni uzur sgt. Sakit buah pinggang tahap kronik, kencing manis, lelah dsb. Ada satu2 masa terpaksa pakai diapers mai keje sbb daya kemutan hilang gitu.

Agaknya dia terkejut (naik darah) bila tgk dua2 org harapan dia takde (hubby + simi). Dia ni kalo kena bambu dgn bigboss cemana sekali pun dia releks jer. Kluar bilik bos tu siap gelak2 lg. Tp tak marah ngan anak2 buah dia. Tp situasi gini (anak buah takdak) dia jd cemas dan panik. Nanar dan semput. Kesian dia. Hiks

Ye lah, cari hubby, hubby cuti. Cari simi, simi takdok. Dia tatau rupanya simi dah 2 minggu dok training volley ball kt blkg ofis ni. Huhu

Lps keadaan reda td, kv masuk gak intai2. Kv tgk dia dh rilek tp masih lemah. Hihi

Pastu dia ckp ngan anak buah dia yg pompuan;

“Kalo saya mati tadi awak semua lah yg bertanggungjawab”

Gelak guling2 kami dengar.

Sian dia kan.

Advertisements

11 Responses to “HUBBY CUTI”

  1. mama ranggie Says:

    nak sikit durian tu kak!

  2. cendawanintim Says:

    daya kemutan???ke salah baca nih…haishhhhhh…dah pk ke lain nih..

  3. nanonano Says:

    xske duyan?
    same le kiterr..
    hihihi..

    wahh !! syiokknyee satu tempat kije ngn hubby,
    nak cmtu gaka rr..
    tp xde lak calon kat opis neh..
    haisshhh..
    :p

  4. Intan Rosnitta Says:

    Cian kat bos tu. Nanti suruh hb bawak durian bg kat dia sikit!

    Kita pun x brehi durian ni… 😛

  5. KV Says:

    mama,
    mai la rumah kv, boleh pi kebun.;)

    cendawan,
    betul, eh ke kt situ org sebut apa. Dia tak boleh tahan n*j*s keluar. Dia tak rasa.

    nana,
    dh jodoh akak ngan ofismate.;P

    intan,
    hihi..bos dia kentang pantang byk benda tau!

  6. bat Says:

    kehkehkeh sabo jeler..

    tapi kesian dengo citer Boss suami si KV tuh..huhu *insap*

  7. Mr penyubiru Says:

    cian kat bos tu.anak buah pun satu,dah tahu bos cenggitu,jgnlah sakat lebih².hehe

  8. AppleB Says:

    kesian sgt tp nk gelak gak hohohoohohohohoh

  9. green apple Says:

    aku pun nak cuti beb.
    tapi tak lolos camne???????????

  10. Yatie Says:

    lamanya dah tak makan durian .. huhuhuhu … kat sini dorang jual, sekg 40 hengget tuh .. mmg takde beli laaa nmpk gayanya…

  11. HAPPYIRFA Says:

    salam kv..
    sian kat bos tu.
    byk ke buah tahun ni?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: