JEMPUTAN WALIMATUL URUS

Tarikh: 23 ogos 2008

Hari : Sabtu

Lokasi : Rumah Tn Hj Napi dan Hjh Kasmah (my kakak)
No. 80, Kampung Telosan,
16800 Pasir Puteh,
Kelantan

Acara : Kenduri kahwin menyambut menantu.
Abang kv kawin. Huhu

Buat semua kawan2 yg ada masa dan kelapangan, dijemput dengan hati yang ikhlas, datang ke rumah kami makan nasik gulai kawah (menu org kelantan kawen gitu lah).

Maybe besok tak sempat update (mana tau ada masa belah pagi)
Mlm ni akad nikah. Kv terus tunggu kt masjid je lah. Tak jauh dr kampung hubby.
Besok, majlis bertandang ke rumah pengantin perempuan.
Sabtu, kenduri belah lelaki (rumah kami lah tu)

Pd yg kurang faham, mak dan ayah dah takde, so kakak kv jadi galang ganti. Majlis buat kt rumah dia, ok.;P

Advertisements

16 Responses to “JEMPUTAN WALIMATUL URUS”

  1. en_me Says:

    kelantan, jauhnyerrr.. peta takdok ker.. ihiks

  2. YuszTieY Says:

    bestnya dapat make ggulai kawah…x de rezeki boley make lagi ,tak per la ore tunggu kv ltk gambo ore boley tgk..huhuhuuuuu..pasni letak gaamba tuh…

  3. shafa Says:

    kalau balik kg blh laaa p, tapi this week xblik kampung KV. Gulai kawoh meme sohor kelate laaa kalu bekwoh gak.

  4. Ungku Nor Says:

    nape la jajahan Pasir Puteh tu tak kat dalam area Seremban kan?

    kalo tak, memang akak dah jadik penanggah dah ni..hehehe

  5. DinArissa Says:

    ala…baru je last week p klate
    kalo x leh ler nyibukkan diri p kenduri tu..hehehe

  6. Diana@Mama Adam Mukhriz Says:

    tahniah buat abang KV .. wah sure meriah wed nantie .. lagi lah suasana kampung 😉

  7. nasazfrog... Says:

    kalau den dokek nak dtg tapi jauh nun di sinun… ape pun semoga majlis berjalan dgn lancar la kak yer,, 🙂

  8. sya Says:

    KV..kalau dekat.. nyam nyam nyam gulai kawah.. teringat gulai kawah masa sukan aritu.. sedap sungguh

  9. kirana Says:

    jauh tak dpt pegi 🙂 …hehehe

  10. umeboshi Says:

    salam KV. tinggalkan jejak kat sini. slalu jadik silent reader je. ehehe.. tadi dok borak2 dgn kak pb. kiter nak p KB merdeka nanti. then, kak pb kasi nomo KV kat kiter. kang kalo ada apa2 musykil pasal KB..boleh kiter calling2 tak? eheheh..anyway, selamat berkenduri!

  11. Alex Lacey Says:

    jauh la nok gi KV…hehehe….

  12. Intan Rosnitta Says:

    Selamat Pengantin Baru pada bro kv!

    Nanti jgn lupa post n3 marathon & pic byk2..hihi 😛

  13. Mummy Rizq Says:

    selamat menyambut pengantin…..

  14. nanonano Says:

    akak terlambat smmgu,
    klu x, ley skali harung ngn majlis hr tu,
    huhu

    kak,
    owg konpius ar majlis kat klantan,
    pengantin pompuan xsmpai g,
    tp pengantin laki ade kat umah menunggu,
    pelik. hihi
    adat negeri tu gtu ehh

  15. Mak Su Says:

    sampaikan tahniah di angin lalu… huhuhuhu

  16. KV Says:

    en_me,
    ihiks,lupa lak nak taruk map.;)

    tiey,
    insyaallah taruk gambar nanti.

    shafa,
    alahai..kalu dok bulih kenal2.

    kak ungku,
    mesti lah akak penanggah plg vouge kt majlis tu!!

    dinarisa,
    takdak rezeki nak jumpa kan?

    diana,
    hihi…meriah sakan noo!!

    ina,
    alhamdulillah semuanya dah selamat.

    kak sya,
    owh, dah penah merasa gulai kawah eh?

    ana,
    ye lah…hihi

    umeboshi,
    insyaallah kv akan bantu sekiranya berkemampuan. Kol je!

    kak wear,
    hihi..cuti skolah tak blk kampung ko?

    intan,
    ahahaha..mesti secara marathon ni!

    mar,
    TQ noks!

    nana,
    adatnya kt sini mmg gitu. Pengantin lelaki akan tunggu kat rumah, sambut kedatangan pengantin pompuan, macam masa majlis kt rumah pompuan la. Lg pun pengantin lelaki boleh tolong family masa kenduri tu sblm kedatangan pengantin pompuan. Lain padang lain belalang.

    maksu,
    insyaallah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: