DULU DAN SEKARANG

Kalo dulu, ini pemandangan depan rumah kami. Rumah baru kt belakang tu nampak atap jek. Orang tak perasan pun kami buat rumah. Hiks. Dinding yg bercat kuning tu kedai runcit MIL.

Rumah papan yg sudah uzur.

Ini pemandangan rumah sekarang. Rumah papan kt depan tu kami dah robohkan. Baru sekarang orang perasan rupanya ada rumah kat situ. Wahaha
Kat depan tu, semalam baru kami tambun kasik sama level. Lps rombak rumah papan tu kawasan depan terlalu rendah. Jadik mcm kolam. Siap itik berenang bagai tu. So, semalam dah siap lamannya. Danish sibuk main lori dan dina laks sibuk nak berjalan jalan. Kalo hujan, wahahaha… lecah teruk nanti. Nanti nak tanam rumput kat depan tu dan boleh letak pokok buah buahan kt tepi tepi nya.

Ni pulak keadaan kedai runcit MIL. Dulu kedai ni sedaging dengan rumah. Bila rombak, tinggal dia je kat tepi jalan tu. Kami kena touch up sikit lg. Baru selesa MIL dan anak2 duduk siang hari.

Advertisements

24 Responses to “DULU DAN SEKARANG”

  1. Ceera Says:

    ingatkan rumah baru, rupenya kena halang ngan rumah papan itu, hehe..

  2. KV Says:

    ceera,
    mmg rumah baru. Tapi org tak perasan kami buat rumah baru sbb terlindung dgn rumah lama. Huhu

  3. oren... Says:

    waaahhh..raya nanti kopak la ko nak siapkan duit raya..bebudak tgk umah makcik nih umah baru, mesti banyak duit..muahahaha…

  4. pB Says:

    lawaaaaaaa nyor bangalooooooowwwwww

    bakpo ghumoh orghe klate ni , tak dok pagar ….

  5. nanonano Says:

    wow !
    beh doh wat raye umoh baru tuh..
    huhu raye sakan taun ni deh..
    hihi..

    sian pulop tgk keda rucit tu..
    :p

  6. kakLuna Says:

    halaman luas..nk buat kenduri pun senang 🙂

  7. kirana Says:

    besooooooooo nya umah diaaaa

  8. blackpurple @ jowopinter Says:

    Kena buat landskap, lepas tu letak gazebo kat depan tu KV. He he he!

  9. saya Says:

    masyaallah besonye rgumahhhhhhh… kalo kat kl ni rumah beso gitu harus 400k++ kv oiiiiiiiii…aduhai..bila le turn saya lak nak merasa

  10. Alex Lacey Says:

    comeinyo rumoh…shopping doh barae dalae rumoh? perabut bagai? eeeiii..syok weh…k.we la pulok tupae sedak…hehehe

  11. Ungku Nor Says:

    whoooaaa..ini sudah buleh buat rock garden sebesar-besar laman niihhh!!

  12. Intan Rosnitta Says:

    Besar laman dia. Boleh bloggers kelate serbu rumah kv raya tahun ni…kikiki 😛

  13. AKMAL@AZWAR Says:

    wo…besar rumoh ning dih…musti mahal lajok dok??…kalu mahal,soh la ore ni kayo…keno wak plan pengcurie di rumah ore kayo…banyak pitih kito sekek agih…

  14. sya Says:

    wah rumah baru.. cantik sekali tapi kalau tak disimen atau ditanam rumput, kalau hujan lebat .. pengsan KV

  15. Abang Long Says:

    Rumah besar, kawasan luas, senang nak berkenduri – kendara …

  16. CikguZue Says:

    cantik tersergam rumah tu…boleh raya kat rumah baru la.

  17. AppleB Says:

    cantik umah ko neh. mek suka tgk umah rendah gini. yg besar2 tinggi2 mek tak berkenan ley

  18. cendawanintim Says:

    cantiknyer umah baru…

    dah buat house warming ker??

  19. YuszTieY Says:

    sianya tgk ko kedai mil tu..kena wak ubah comel tu sikit cam dok setingan la plok…
    wah..raya ni nampaknya memang umah kv kena serbu laa….mesti beraya sakan kv thn ni…

  20. Alinlai Says:

    wah cantiknya rumah baru 🙂 bleh jadikan homestay ka untuk kenkawan yang buat lawatan pi KB? ke ke ke

  21. KV Says:

    oren,
    wahaha…singgit sorang boleh??

    kak pb,
    pagar tu nak buat jugak. Ansur2 lah. Tp kalo kt kelantan, bila rumah ada pagar jiran tetangga segan nak bertandang. Taaapiii…mmmg nak buat pagar jugak. Tahun depan kut (hiks…punya lah lama lagi).

    nana,
    wahaha..sian kedai runcit tu kan. Nanti lah, nak upah gak tukang touch up sesikit.

    luna,
    a’a..senang nak pasang khemah nanti.

    ana,
    mana ada! Biasa2 je lah. Tertipu dgn gambar kut?

    BP,
    hiks…baru berangan nak buat pegola. Air terjun dan kolam bagai tu kena fikir kan kemudian. gk kocek dulu. Huhu

    saya,
    tanah dah free (tp abih gak buat pecah bahagian). So, biat loan utk rumah jer. Kt kl, harga tanah lah yg mahal.

    kak ungku,
    rock garden? Kv pasang lagu rock aje lah!

    kak wear,
    brg rumah tak abih lg. Tunggu sales raya. huhu

    intan,
    kecik rumah kv, stadium muhammad IV kv tadahkan. 😉

    akmal@azwar,
    takde lah mahal mana. Kebetulan masa buat rumah tu brg2 belum naik lg. Selamaaattt.

    kak sya,
    mmg nak kena tanam rumput cepat2 ni. Kalo hujan, aduyaiii…faham2 je lah kan.

    abang long,
    a’a senang nak berkenduri kendara dan tanam pokok2 buah.;)

    cikgu zue,
    alhamdulillah, tahun ni dpat gak beraya kat rumah baru.

    appleb,
    tu pun aku dah naikkan skt level dia. Lbh tinggi dari rumah dulu.

    cendawan,
    insyaallah raya nanti kut.

    tiey,
    hihihi…baru nak cakap mcm rumah setinggan!

  22. KV Says:

    alinlai,
    hik hik..datang je.

  23. Dayu Says:

    lawanya umah!!! bestnya! ada umah sendiri ni mmg best lah!!

    seronok la raya taun ni

  24. achik Says:

    wah.. cantiknya rumah.. halaman luas plak tu.. best2.. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: