PERSIAPAN RAYA

Kv ni kdg2 suka buat persiapan last minit. Tatau kenapa. Punca utama, malas. Huhu..ntah bila lah nak hilang.

Minggu ni benornya byk benda nak buat. Tp separuh baru lesai. Perabut dah gi beli, tapi tak bersusun lg. Puncanya, kv demam selsema yg teruk. Hampir2 tak boleh nak puasa. Alhamdulillah, Allah beri jgk kekuatan utk kv bertahan. Selamat puasa aku. Hihi

Tgk tu, sofa bersepah sepah tak susun lg. Siap berbungkus plastik tu! Mula2 tu angkut sofa lama letak kt ruang menonton dan master bed room. Lps tu alih meja konsol yg berat nya aduhaiiii…kv nak fengsan uols! Sungguh. Pastu mmg tak boleh dah. Tak larat.

Kononnya nak sambung belah mlm lps buka puasa. Tp bila dh mkn ubat selsema, faham2 je lah. Mata ni langsung tak boleh nak bukak. Aduyaii

Tapi, seb baik pekerja kedai perabut tolong letakkan meja makan kat tempat yg sepatutnya. Selamat sikit tenaga aku. Huhu

Kabinet dapur dan dinding adang pun akhirnya dah siap di pasang. Tension menunggu tau. Sampai kan pengasuh dina perli, katanya, sampai raya pun dah tak siap kabinet rumah adik.

Kv gi jugak ssf. Kenkononnya nak beli bunga yg telah siap di gubah. Mak aii…berpulun bijik mata memandang tag rege nya. Mmg lawa giler, tp rasa tak sanggup lak nak kluarkan pitih. Hubby dah beri lampu hijau, tp kv rasa tak sampai hati la. Tak jadi beli. Aci tak takde bunga bagai raya nanti?

Lawanya. Huhu…


Pas tu kenkononnya nak gubah sendiri. Ptg semalam gi lah pkt pasir tumboh, Huh…6.30 pak guard dah katup gate. Aduyaiii…

Oh, karpet tak beli lagi. Jalan dah mula jem. Hohoho..wa tensyen!!

Oh ya, rumah kv dah pasang pelita tau. Semalam pun siap topup lg pelita. Mlm ni mesti lg meriah. Lampu lip lap baru sangkut separuh. Lagi separuh malam ni. Nanti dah ok, kv snap tempek dlm blog.

Tatau la, siap ke tdk apa yg kv nak tu. Huhu

Advertisements

26 Responses to “PERSIAPAN RAYA”

  1. atty's Says:

    tkpe kv..pelan2 susun perabot tu..

  2. Alinlai Says:

    susun lepas Raya le… sure ada tenaga ke ke ke… Selamat Beraya sakan KV dan keluarga 🙂

  3. Ijah @ Fariza Says:

    kemas sampai malam raya pun syok jugak…meriah gitu…hihihihihihi..

  4. Zareda Norman Says:

    serba baru raya ni ek..

    Salam aidilfitri dari kak zar sekeluarga. maaf zahir dan batin

  5. AppleB Says:

    selamat berkemas la yerr. kalo tak larat toksah buat. aku ni pun dah rasa tersumbat hidung huhuuhuhuh.

  6. NONIE AZIZ Says:

    AKu ni KV…baba pandang aku pandang baba memasing malas nak ngemas rumah huhuhu

  7. pB Says:

    amboi rayo sakae tahung nieee

  8. Nik Ha Says:

    Org naik umah br musti raya sakan nih..he..he..

  9. KV Says:

    atty’s,
    ingat ari ni nak susun nya.

    alinlai,
    best gak idea tu. Boleh minum air yer!

    ijah,
    mlm raya? Sibuk nak main bunga api!!!

    kak zar,
    bukan serba baru, tp mmg kena beli. Kalo tak, rumah kosong jek.
    Slamat hari raya utk kak zar jugak. Balik mana dulu? Hehe

    appleb,
    noks, kalo tak kerna semangat nak raya harus dok berlonggok kt situ lah gamaknya.

    nonie,
    ahaha..sama! Tido lagi best!

    kak pb,
    takdok sakae mano eh. Lagu tu jah.

    kak nik,
    biaso jah.

  10. aNIe Says:

    KV…wah!! bab pelita tu dah ada semangat raya…KV sama ngan akak…suka buat kerja last minit…

    SELAMAT HARI RAYA buat KV sekeluarga dari akak…

    Jom ke blog akak amik ekad raya…nak antar yang betul2 tak berkesempatan…

    Maaf bermaafanlah kita bersama ye….

  11. mama ranggie Says:

    meriah betul raya thn ni ye!maaf zahir batin dr mama ya!

  12. Yatie Says:

    mmg semangat betul ye kv, umah baru perabot baru .. glamer kv raya nieh .. ahaks .. apa2 pun jaga diri bebaik ok .. jaga kesihatan:)

  13. KLMari Says:

    Go KV, go !!! Bagi semangat dari kejauhan jelah ek…Selamat hari raya, moga sentiasa gembira dan ceria….maaf kalau ada salah silap…:)

  14. Alex Lacey Says:

    eh….malae rayo buleh lagi kemas…sempat punya tu…kekekek

  15. Gee Says:

    kv, selamat hari raya. maaf zahir dan batin..

  16. Intan Rosnitta Says:

    Harap2 buleh la tgk banglo kv raya nanti…

    😀

  17. Ungku Nor Says:

    kat nilai 3 ntah camne la gaknye dorang jual bunga lelawa tu.
    tak berani nak pegi..takut terbeli hehehe

  18. green apple Says:

    takyah bukak plastik sofa tu, raya-raya ni orang selalu buat perangai tumpahkan kuah..

    biar dorang tau sket tu sofa baru.

  19. - tety - Says:

    wahh syok nih… betul2 semangat raya!

    Selamat Hari Raya utk kv & co.

  20. bat Says:

    Selamat Berhari Raya KV..

    mohon ampun maaf yach..

  21. chik Star Says:

    wah !
    akk meriahnyee.
    sekrg ramai org demm lar kn.
    abah as pon demm gak.

  22. kirana Says:

    wah2 sakan raya ,..seme baru…besnyaa!

  23. cikdinz Says:

    perghh…sofa baru.
    raya sakan ni..

  24. CikguZue Says:

    selamat beraya. maaf zahir batin. memang letih nak siapkan rumah baru,kan…tak pe slow2…

  25. Mommy Lily Says:

    selamat hari raya

    maaf zahir batin dari mommy lily, babah lily & lily 🙂

    sepanjang perkenalan kita mgkn ada salah dan silap jadi sudi2 kan la maafkan kita

  26. viruspadu Says:

    SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN

    dari vp, laloque dan An-nisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: