CERITA HARI SABTU

PEGOLA

Yay!!! Pegola kv dah siap. Tapi…belum siap sepenuhnya lah. Sbbnya, jaring hitam belum pasang, bumbung polycarbonate pun belum pasang. Orkid pun belum di beli lg.

Hari sabtu tu, kv mengecat tiang pegola. Panas terik oii, sakit belakang. Rasa hangus. Ekeke. Tapi, tetap gigih sbb bila dh keje mmg takde masa la. Hari minggu kena pulun habis2 lah.



TEMPAYAN SAKTI

Wah, sakti katanya. Hik hik.

Benornya, byk tempayan atok hubby keliling rumah tu. Kami pun ambik basuh dan jemur kasi kering. Karang boleh wat pasu hiasan atau letak kat laman.




Baru 3 bijik yg kami ‘kerjakan’. Ada lg tempayan besar dan yg lain2 belum dikeluarkan.

Sapa2 ada idea nak menghias tolong kv yer. Kv ni mmg mati kutu bab2 menghiaskan. Tangan keras katanya. Haha

Advertisements

28 Responses to “CERITA HARI SABTU”

  1. sya Says:

    KV.. cantikkan pasu kalau buat hiasan taman. Cuba2lah jenjalan kat nursery atau kalau ada kawan yg pandai landscape mintak dia bagi idea.. mesti ok

  2. nanonano Says:

    wohhh
    makin lawola umoh die ekk..
    bile la nk smpai ni
    :p

  3. PuteriSatu Says:

    pagola tu mesti canti dah siap nanti kan…

  4. AyunasiA Says:

    saya sangat menghendaki tempayan cenggitu. nak satu bleh!

  5. Intan Rosnitta Says:

    Tempayan besar tu kalau letak mcm gitu pun cantik!

    Belek majalah Laman Impiana lagi senang kv… mcm2 idea buleh cilok!

    ๐Ÿ˜€

  6. KV Says:

    wah, ramai yg dah bagi idea ni. TQ uols. Hehe

  7. saya Says:

    hai tempayan sakti.. saiapah yang paling cantik? SAYA!!!! hwuahahhahah….

  8. Biarlah rahsia Says:

    wah wah…dah makin cantik laman rumah kv…
    sonoknya dpt hias lama rumah sendiri kan…
    klu tempayan tu mulut dia besar..boleh tanam kaktus byk2 dlm tu mesti lawa…

    a’a..kv tgk majalah impiana, deko dan mcm2 majalah psl hias laman ni pasti dpt idea yg best2…

  9. Zareda Norman Says:

    tol lah KV
    cuba intai intai kedai nurseri.. pas tu cilok idea dorang.. buat air terjun ler dari tempayan tu.. cari pokok besar besar..

  10. Ungku Nor Says:

    fullamaaakkk..

    tempayan tu dah bape ratus tahun punya umor tu KV..dah buleh buat artifak sejarah tuuuu..hehehe

  11. Aleeya Says:

    canteknye laman..leh masok dlm majalan LAMAN neh he he

  12. cendawanintim Says:

    pasu tu kan susah nak cari tuh…kalu beli mahal kan..

  13. Mak Su Says:

    waduhhh kv… habislah segala exterior designer tak leh cari makan, caiyuk caiyuk, go kv, go kv

  14. KV Says:

    hik hik hik… kv mmg takdak idea lah nak hias laman. nanti nak kena pegi beli majalah2 berkaitan. Tempayan tu kv tatau lah berapa rege dia sbb kv kutip kt tepi2 semak jer. Haha

  15. cikdinz Says:

    kot ada tempayan lebih tu, boleh lah hulur-hulur kat kawan…hehehe…
    buat perhiasan cantek tu…

  16. CuTeMiUt78 Says:

    wah..cantik ler rumah kv, betul ni first time nampak.. lebih cantik adanya pegola tu.. emm.. tempayan tu..cuba kv belek majalah impiana.. kat situ pun ada gak idea2 yg blh kv jadikan rujukan

  17. bat Says:

    amboi KV siap pergola bagai.. i like.. hehe

  18. susu dalam botol Says:

    tempayan tu dah susah nak dapat tau.

  19. atty's Says:

    cantiknya umah kv

  20. KAKTINY Says:

    bab hias? apa kata invite eric leong… sure dia lelong tempayan kak KV tuh.. hahahhaha…

    tiny bab hias menghias nih.. FAIL!!!…

  21. YuszTieY Says:

    lawa222….teduh sikit la laman umah kv bila ader benda tu yer…

  22. [S]itie [B]Um [B]Um Says:

    cantik la taman kv nanti..ape tu? pegola sebut die? Ct panggil atap yg cenggitu2 tu je.. Haha!!

  23. haJa*darLingZ Says:

    klau kv nk tau…hubby kite kan gile ngn bnda2 antik ni..dia bru je ada tmpayan naga yg dh berabad lama…dia ada jumpe lg..tp mcm org tu xnk je lg…tggu dia g tnye…

  24. nasazfrog... Says:

    wahhh rumah sis bertambah cantik lah,, ni yang tak sabar nak dok umah baru leh hias2 kan.. ๐Ÿ™‚

  25. Yatie Says:

    wah, kagum betul tgk .. kalau dah siap nanti lagi lawa nieh …tak sabar nak gi umah kv ๐Ÿ™‚

  26. NONIE AZIZ Says:

    pastu ada plak kolam ikan… perghhh nyaman KV…

  27. kirana Says:

    bestnyaaaaaa …dah ada pegola …
    tempayan lama tu mmg cantik ..mmg unik la .ish mesti lawa nnt laman dia

  28. Aku Bukan Bidadari Says:

    wah KV, pergola tuh wat sndiwik eh?? cantiknya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: