KURA KURA SAKTI

Cerita ni dah basi. Tapi tak kira, nak jugk kompang kt sini. Hahaha

Alkisahnya dlm bulan lps kut. Lps musim menuai kan sawah bendang kering kontang. My hubby lak mmg typikal org kampung, harus meroyan tak boleh dok rumah nak mengepung ikan.

Best gak la sbb kv pun suka ikan ‘darat’ ni.

Dalam bawak blk ikan keli haruan puyu dan byk jenis lg. Hubby jugak bawak balik seekor kura2.

Niat si abah hanya satu. Nak bagi anak2 kenal apa itu kura2. Cheh!

Ni dina masa memula nampak kura2.


Pastu, malas nak pelihara, kami lepaskan dlm tali air. Biar dia hidup bebas.

Acara melepaskan kura2 dari tawanan.

Dah beransur pergi. Bai bai!!

Dina kesedihan meratap kembali nya kura2 ke tempat asalnya. Hihi

Advertisements

16 Responses to “KURA KURA SAKTI”

  1. nanonano Says:

    kilatnyeh kulit dio..
    pakai varnis ko?
    huhuhu..

  2. Zareda Norman Says:

    lorr shian dina.. tak pe lepas ni ajak mama beli toy kure kure okes

  3. KV Says:

    nana,
    tak tau la. Mmg pesen dia berkilat kut?

    zareda,
    hihi..lps tu dia dah tak ingat dah.

  4. Ungku Nor Says:

    mesti sok2 bila dah besar, kekura tu datang balik cari hubby KV sbb nak wish timakasih..
    hehehe tade laa..akak tipu je ;p

  5. CuTeMiUt78 Says:

    kat kaw umah kita pun kekadang ada kura2..tapi tak kilat cemgkeramg dia tu.. yg ni kilat bebenor

  6. sya Says:

    laa kenapa lepaskan nanti kat pegola tu leh letak pasu lebar and letak kura2 nuuu.. lagipun kulitnya shining tuh

  7. Mommy Lily Says:

    kecian dina kalau pelihara pun okey jugak kan. bagi makan kangkung.

    dina dah baik demam ko kv?

  8. KLMari Says:

    Tak takut ek Dina ..bagus tul !!!

  9. Intan Rosnitta Says:

    Dina mcm konpius je. Mesti dia fikir apa motif abah tangkap & lepas kura2 tu.

    Hihi

    🙂

  10. aNIe Says:

    Kura2 tu pun malu ngan dina…hehhee

  11. cikdinz Says:

    sedih gak kan.

  12. Mak Su Says:

    sian kat Dina, jgan shedih ek….sob sob sob

  13. bat Says:

    mak oii besaunyer kekura tuh… selalu tgk yg kat aquarium jerk kat sinih huhu..

    *wendulah suasana kampung huhu*

  14. KAKTINY Says:

    alah.. siannya tgk muka dina.. hilang geng baru.. hehehhe

  15. Arena Says:

    Anak buah arena pon ada bela kure2 bila dah besar sangat dan dah bahaya bila nak tukar air aquarium dia (sebab kuku dan panjang kan) pergilah lepaskan dekat tasik/lombong.. nangis budak2 tu..

  16. BigMouth Says:

    setuju jer awk biarkan kure2 tu bebas..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: