HUBBY TAK SIHAT

Before raya ari tu hubby dh lama selsema. On n off jer.

Tapi lps dorang anak menakan pak menakan pi cari siput sungai selsema dia kembali teruk. Hari raya tu plk hubby kena kerja kan perut lembu. Dah pening bau gas lembu tu. HIks.

Bila blk kampung kv, gomol makan kambing kurma lak. Mlm tu dia dh start demam.

Besoknya lami carik klinik mana yg buka. Pi injek. Maka ok lah demam nya.

Rabu (semalam) masuk keje. Tapi kv cuti. Blk kampung just nak lepak ngan anak2 buah. Lg pun anak2 buah kv ramai yg cikgu cikgi. Cuti skolah ni la baru dorang ada. Bila dh ramai cenggitu memasing byk plan la. Cari siput sungai lagi. Bila call hubby dia takmo ikut sbb dia dah start demam dan sakit tekak pulak.

Mlm td di pi klinik. Doc injek antibiotik plk. Tido mlm tubuh dia panas jer. Demam tak kebah. Bila subuh tu baru normal. Tapi tekak dia sakit semula dan selsema yg teruk.

Kv malas lah nak cuti. Semalam dh ambik cuti kan. Ingat nak temankan dia gi klinik pastu baru nak masuk ofis. Lps goreng kan nasik utk hubby (tak makan pun, takdak selera). Hubby ckp dia ok cuma nak tido jer.

So, kv fikir baik kv gi keje. Kalo kt rumah pun takde nak buat apa. Kalo cuti gak tak tergamak lak nak hantar dina gi rumah pengasuh. Takde nak rehat la jawabnya. Lagi pun besok dh cuti hari minggu. So, hubby suh kv bersiap dan dia hantar kv ke bus stop tunggu teksi. Ye lah, karang kalo kv bawak kete, hubby plk yg ‘patah kaki’.

Harapnya hubby kt rumah tu ok2 jer. Lg pun dina kat rumah kak long. Dapat lah hubby rehat sepenuhnya.

Advertisements

13 Responses to “HUBBY TAK SIHAT”

  1. Zareda Norman Says:

    semoga cepatlah sihat hendaknya hubby KV tu..

    InsyaAllah

  2. oren... Says:

    musim sama kut??

  3. Ummibatrisya Says:

    semoga cepat sembuh 🙂

    sekarang ni musim demam kot, anak-anak akak pun baru baik aje demam

  4. Ungku Nor Says:

    suh dia minum air badak.
    takut panas dalam tak kuar tu..sebab tu demam tu berbalik-balik.

  5. sya Says:

    semuga cepat sembuh..

  6. are Says:

    ni deme make daging byok ek kv???

  7. Aku Bukan Bidadari Says:

    biler..orag yang kita sayang tak shat.. tak keruan kita jadinya kan kak?

  8. bat Says:

    semoga cepat sembuhnya Cek Abe KV atu yach… banyakkan minum just oren n air masak..

  9. Mak Su Says:

    insyallah, harap dia dpt rehat seckpnya 🙂

  10. cendawanintim Says:

    cepat sembuh..amin.

  11. aNIe Says:

    KV…sekarang ramai yang demam dan tak sihat…

    Harap cik abe KV cepat sembuh dari demam…insyaallah

  12. CikguZue Says:

    kadang org lelaki kalau dah demam, teruk juga,kan. kena byk2 berehat tu. semoga cepat sembuhnye…

  13. [S]itie [B]Um [B]Um Says:

    moga hubby kv cepat sihat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: