ENTRY BORINK

Huhu..hari ni takdak benda best nak kompang. Kalo takdak gambar mmg takdak nafsu nak bercerita bagai.

Oh ya, pagi tadi kv teralami benda ‘bodoh’ ngan hubby. Hmm..dah nak jadi nak wat cemana. Hik hik.

Semalam, bos hubby suh kami gi seminar anjuran satu supplier ni kt new pacific hotel pagi ni. Dah senang sekali harung tak yah masuk ofis dah. Lagi pun rumah kami dh dekat ngan kota bharu. Kami pun pegi lah.

Bila sampai, takdak pun muka2 yg aku kenal. Tgk sign pun, takdak tertaip seminar yg nak kami join tu. Blurr beb!

Hubby pun pi tgk surat dlm kete. Haha. Bukan hari ni lah! Besok, 17hb. Punya lah bengang!! Gelak gelak bodoh kami jadik nya.

Ye lah, punya lah lurus bendul. Dah bos hubby ckp besok (hari ni) kami pu yeye jer. Tak tgk pun surat. Hmm..besok kv tak bersiaran lah. Kena pegi smula besok pagi.

Lps kt situ, terus pusing masuk ofis. Pastu berlaku lah benda yg tak best. Tapi kv rasa puas hati. Semua maklum yg kv ni panas baran gak dan laser. Family dan ofismate pun tau. Tapi benda2 gak lah. Kita ni pun bukan nya bodoh nak marah org membuta tuli kan.

Alkisahnya salah sorang bos bhg. kv ni mulut nya lahai. BODOH, BINATANG, BERUK dan sewaktu dgnnya mainan jek. Tapi kami ni manusia, bukannya beruk. Walopun dia mengata kt belakang, mmg bila tau, naik hot lah.

Benda nya kecik jer. Borang SKT kami tu ada satu part yg kami tak isi. Tu pun arahan bos yg sorang lg. Tetiba pagi ni dia sound nak jadi pegawai cemana, bodoh nak isi borang pun tak pandai. Siap arah suh panggil sorang2. Konon2 nak kena isi depan dia.

Kv pun masa nak ambik borang ngan dia tu, sound la ‘best2 sket’. Dia diam jer. Sbb mmg kv tau, kalo depan kami pijak semut pun tak mampus. Belakang, sesdap mulut jer dia mngata kami. Lantak lah dia nak bagi kv statik pun. Mrasa menawab lah dia ngan pihak atasan.

Mmg tadi rasa bengang sungguh. Pastu dia cuba bergurau nak membetulkan keadaan. Hampeh. Bila hati sudah terguris, aku tak maaf kan mulut gampang mu itew!!! Malas nak layan,kv blah jer. Biar lah, laser2 pun kena tempat.

Advertisements

7 Responses to “ENTRY BORINK”

  1. nanonano Says:

    wooo..
    akot !
    tp tulaa..molot xde insuren lasum..
    skit ti gak ekk
    laser skali bru tao.
    huhu

    nk nek peg da ekk..
    tahniah !
    😀

  2. Sue@MamaMaryam Says:

    kt mana2 pun ada org mulut camtu KV.. mmg tekanan..

  3. KAKTINY Says:

    tak tahan ler ngan org yg mengata-mengata belakang nih kan.. biar yg jenis mulut lazer tapi habis kat situ jer..

    kan KV kan kan kan.. hehehehe

  4. Zareda Norman Says:

    kak zar kalau part kerja memang ku sound direk tapi tak bawa ke hati. gitu juga kalau kak zar kena sound direk dengan boss atau subordinate.. tak simpan ke hati esoknya dah boleh gelak gelak balik.

    Gitulah kalau nak kerja enjoy..

  5. Ungku Nor Says:

    sesekali kena kuar gak taring drakula..hehehe

  6. atty's Says:

    Singgah sat,,biar p je,org gtu

  7. ~~ciklinn~~ Says:

    hishh ada gak org camtu yerk… gerammnyer….

    mmg kita sesekali jadi hulk kejap..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: