Archive for the ‘baby’ Category

NEW BABY BORN!

November 16, 2008

Semalam, dlm jam 7 ptg (masa tu kami kt tesco) kv terima panggilan dari BIL. Kataya kak I akan di tolak ke dewan bedah jam 8 mlm. Rasa sayu jer sbb BIL kv hanya sorang2 masa tu.

So, kv ckp ngan dia, kv cuba cari masa, insyaallah kv akan sampai. Tapi tak janji jam berapa.

Ye lah kan, dina baru baik dari demam tapi sambung ngan batuk selsema. So, kv mintak hubby hantar kan kv ke HUSM lps isya (jm 8).

Alhamdulillah hubby mengizinkan. Lega rasanya.

Teringat masa kv bersalinkan dina ari tu. Hanya hubby sorang terkontang kanting nak buat keputusan. Alhamdulillah best fren kv (sukma) always guide my hubby tru phone. At least hubby ada someone utk tnya pendapat. Kebetulan masa tu sukma pun baru sebulan melahirkan baby.

Di desak perasaan itu lh, maka kami pun mintak tolong MIL dan kak long (baby sitter dina) jaga dina sebentar. Kalo lama, kv akan stay kt spital, hubby balik dulu. Kalo skjp, hubby tunggu bersama.

Kami sampai jam 8.30. BIL dok sorang2. Kesian sungguh melihat. Bila kami tegur, nampak sgt dia sebak. Borak2 dan borak akhirnya dia cool sket walopun kv tau dia bimbang sensangat.

Kak I baru 34 weeks. Kalo boleh doc nak tunggu sampai 36 weeks. Tapi tak sempat sbb pagi tu darah tinggi dia naik melampau. Bila ptg dia rasa sakit kepala dan mata mulai kelabu. Sungguh membahayakan keduanya.

Alhamdulillah dlm jam 9.30, kak I disorong masuk ke dlm wad. Dia perasan kv dan danish ada menunggu dia kt situ.

Lps nurse panggil BIL, kami terus ke wad 1 nilam. ICU bagi baby. Tapi kami takleh masuk, hanya parents yg dibenarkan. Terimbau kenangan melahirkan danish azran 5 tahun yg lalu. Setiap hari, 2 kali sehari, wad itu lah kami suami isteri berulang alik selama sebulan sblm di pindahkan ke wad biasa.

Alhamdulillah, baby ok. GIRL tu. Tahniah to both my sis dan BIL. Berat nya 1.9 kg. Insyaallah kalo tak de pape, hari ni baby boleh duduk ngan ibu nya.

Selamat berpantang utk kakak kv. Jaga diri leklok.

Advertisements