Archive for the ‘curi’ Category

KECURIAN

July 1, 2008

Minggu ni ofis kv dimasuki pencuri lg. Ni kali ke 2. Kali pertama masa kv 3 hari dlm pantang ku (lupa lah).

Kes pertama dulu meja hubby kena kopak teruk. Masa bos hubby call suh dtg segera tu mmg kami panik giler sbb tak tau cerita. Tp bila bos dia slow down crita baru la lega. Sbb tak de menda yg berharga pun dlm laci meja hubby tu.

Modus opreandi (wah) kali ni pun tetap sama. Rasanya org yg sama kut. Mula2 masa jaga round dlm jam 3 pagi masih clear. Bila jaga round sekali lg jam 4 pg, habis kecah satu ofis. Panik jaga. Tp dia tak terus call big boss. Takut tido terganggu. Lesai subuh baru dia call bagitau.

Yg peliknya, semua alatan yg canggih2 dia tak ambik. Kalo hilang menda2 alah tu semua mmg menangis tak berlagu lh kami. Eh, digicam pn dorang tak ambik tau. Rasanya dia nak duit ngan brg kemas je kut.

Kali tk byk kerugian compared ngan dulu. Dulu kesian ngan kak Zan sbb dia simpan brg emas dia kt ofis. Habish hilang semua. Kali ni pun hanya laci dan bilik yg berkunci jek yg dia tuju.

Pak polisi tgh menCSI kt bilik bos kv.;)

Hihi.. gara2 terpengerauh ngan siri CSI, kv rasa cam polis kit atah apa2 plk. Haha. Teruk kan. Punya la kuat pengaruh tv!

Meja ofismate kv. Tp meja ni kuarng kecah.

Lac kabinet kt meja CC yg telah dikopak. Dulu duit pejabat simpan dlm tu. Tp alhamdulillah sbb lps kejadian pertama, ofis dh beli peti simpanan.

Ni meja kak Zan, teruk gak kena kecah. Ingat org bodoh lah yek. Sekali dh terkena mmg akan ingat sampai bial2. Awww

Sealin ofis kv, byk ofis area sini kena pecah masuk. Budak2 ni kan, cari la benda lain nak tambah penadapatan pun. Masalahnya, sampai ke hari ni pun penjenayah masih belum tertangkap. Agaknya dia pun tgh dok gelak kan kami ni. Hmmm