Archive for the ‘dansih’ Category

PASAR BORONG

August 3, 2008

Dah byk mlm dina buat hal takmo tido. Lewat sungguh baru lena. Kdg2 sampai 12 mlm baru nak tido. Tersengguk sengguk kami menunggu dia nak tido. Karang org tua yg lelap dulu, bikin bahaya. Bukan boleh harap sbb dina suka kutip dan makan apa2 yg dia jumpa kat lantai. Very der bahaya okeh!

Khamis mlm jumaat lps, penat sungguh nunggu dia takmo tido. Tak tahan mata mengantuk dah rasanya. End up hubby ajak pi pasar borong atau org luar panggil (nama komersil) Pasar Malam Wakaf Che Yeh. Mcm2 benda ada kt sini. Sampai lewat mlm dorang meniaga pastu sambung jualan borong sayur buah dan sebagainya lah.






Susah gak nak cari parking tp ok lah sbb bkn cuti skolah kn. Kalo cuti skolah mmg takbley blah ah. Ramai sampai sakit jiwa. Pening jgk cari parking pd mula sbb mmg dh lama kami tak merendek kt pasar borong ni. Dah tukar tempat (still kawasan tu jgk) sbb byk bangunan baru di bina.

Saja jalan2 tatau nak beli apa. Tertarik gak ngan kasut budak sekenhen. Like new katanya. RM 60 jer. Tu belum tawar menawar. Tp byk yg bertali, susah skt utk danish pakai sendiri. Pastu pusing punya pusing, dh letih nak pegi gerai tu semula. Hihi.

Masa tu dh jam 1.30 pg. Kami dh nak balik. Tp dina ttp tak tido lg. Adoyaii. On da way balik tu baru dia lena. Letak jer, pengsan terus.

So, janji ngan dansih nak pi beli kasut utk dia sehari dua lg. Kecoh nakkan kasut sbb kasut2 dia dh ketat semuanya. Apa2 hal pun sblm cuti skolah kena pegi. Sbb kalo cuti sklah mmg tak boleh nak celah lah.

Advertisements