Archive for the ‘hadiah’ Category

PARCEL KU SUDAH SAMPAI

November 13, 2008

Yay!!! Parcel ku udah sampei!!

Best2!!

Bukak plastik ada kotak hitam.

Isi dlm nya. Hehe

Closed up!

Hari ni dah pakai.

Oh, sungguh pink daku hari ini.;P

P/s: Maaf mutu gambar kurang memuaskan. Pakai henfon sajourk.

Advertisements

MAMI JARUM

November 6, 2008

WARNING: Entry ini sekadar catatan kenangan tuan blog. Tiada bermaksud yang lain selain daripadanya.

Semalam, hubby mengajak kv ke kedai emas. Sbb nya, dia serabut kv asyik dok mintak tukar rantai leher.

Hik hik.. mmg dh tabiat wanita kelantan. Tak kira umur tara mana pun, budak kecik baby sehingga tua bongkok, emas adalah pujaan hati. Selain bergaya ala mami jarum, emas adalah aset yg berharga. Kdg2 org kampung, dorang tak simpan duit tapi melabur beli emas. Mahal macamana pun, kedai emas tetap penuh org.

Kat sini takde emas putih bagai. Ada org jual, tp sambutan kurang menggalakkan sbb emas putih takde nilai sgt utk dijual semula. Kalo emas kuning ni mmg bila2 masa pun boleh jual.

Masa lps kawen ari tu, kv ada beli rantai leher tali timba dgn loket nya sekali. Pas tu jarang pakai. Dok simpan dlm lemari jek. La ni plk trend pesen lain tgh in. Kalo nak beli mmg byk duit lah nak kena keluar. So, hubby suggest kv tukar kan emas lama tu ke pesen baru yg kv nak tu. Kv pun, bila hubby bagi lampu hijau, harus on saja. Hihi

Tgk tu, hubby menilik pesen rantai, sungguh kusyuk sekali. Haha

Ni lah rantai lama tu.

Kertas untuk kira2. Tawar menawar harus kaw2 sket.

Kagum dgn tauke muda ni. Boleh bertukang sendiri tau. KV mintak dia sambung kan skt kasi panjang rantai tu.Tambah duit sikit jer. Bertukang sambil bergayut ngan supplier tu.

Loket ni asalnya tak nak jual sbb syg. Tp nak pakai dgn rantai yg baru tu, tak muat nak masuk pulak.

So, tgh menunggu adik tauke tu sambung rantai, kami mengushar benda lain lak. Bila tunjuk satu rantai tgn yg ada ukir nama (jawi). Terus hubby berkenan lak. Hihi..mandrem mak esah pun terus berjalan. Hubby setuju suh tempah. Ahaha…insyaallah sblm raya haji ni siap. Kalo dh siap nanti, kv wat entry mami jarum part 2, okeh. Ahaha

Sbb loket td tak muat ngan rantai baru, so kv tolak jgk buat bayar deposit utk rantai tgn tu. Takde tambah duit byk sgt kan.

Ha!! Ni lah rupa rantai nya.

Kv sibuk sgt nak kan rantai pesen tu sbb nak regu kan dgn rantai tgn yg hubby belikan dulu.

Dapat sekaki payung. Ok lah, boleh berteduh musim2 hujan ni. Hihi

Hari ni, kv jadik mami jarum. Haha

MY FIRST VANTAGE

November 5, 2008

Semalam, kv tak masuk ofis sbb ada course satu hari kt ridel hotel, kota bharu.

Masa dlm dewan tu, kv terima call dari nombor yg tk dikenali. Rupa2 nya staff gdex nak hantar parcel. Wah, teruja ni. So, call ofis suh org admin tolong terimakan utk kv.

Pagi ni semangat berkobar kobar ambik parcel kt admin. Sungguh girang. Ahaha

Parcelnya (dah bukak pun sbb ofismate nak tgk)

Isi dalam nya.

Tunjuk gambar piring je lah. Malas nak bukak semua. Hihi

Set teko vantage ni benornya kv tebus mata ganjaran minyak BP. Ada special redemption dorang offer. Dari bulan puasa hari tu lg terasa nak tebus tp biasalah, asyik tangguh jer.

Tak sampai 2 minggu tebus, dh dapat barang nya. Best2. Thank you BP!!!

BIRTHDAY PRESENT

November 3, 2008

To all my frens, tq for the wishes, ucapan dan everything. Sungguh terharu dan amat menghargainya.

*****************************************************

Semalam, sempat ke kb mall mencari hadiah. Ekeke. Pantang di offer kan. ;P

Tatau nak beli apa ekceli, nak makan2 pun serabut dgn dina yg lasak tahap gaban. Mmg tak boleh lah.

So, merayau rayau dlm pacific sambil tension dgn perangai lasak dina. Memilih pun cepat2 tau. Hoho. (nanti kv wat en3 pasal dia)

Ni lah antara yg sempat beli. 😉

Antara isi nya… henbeg

sandal..
Dedua ni hubby yg hadiahkan. TQ bi!!!! MMMMMMUAAAHHHH. Wahaha

Yg ni pulak, ada org hadiahkan. Wah, wah, wah. Best betul!Patut ar ari tu tanya kasut kv saiz berapa. Tq yer. Terharu beb….

Hari ni senyum sampai ke telinga tau! Hik hik

HENFON BARU

September 15, 2008

Some one special call hubby ptg khamis lps. Huk hik huk hik dorang gelak.

Tetiba…

H: mama!! ada org nak sedekah kan mama henfon. Nak ke?

Kv: Ha??

H: Nokia E51. Nak ke?

Kv : Yg mana ek? Ke E71 (idaman kalbu tu!!)

H: Tak. E51. Dia ckp nipis jek. Hmm…nak ke tak nak ke, bi dah cakap nak. Wahahaha. Ambik je lah. Org bagi free pon. Ahad ni dia suh gi ambik. Nanti bi pegi.

Kv: ye lah.

H: nanti kita tgk kt kedai yg mana E51.

Kv: ok

Benornya, ‘org tu’ kesian kt kv dok pakai henfon sabun ni ha!!!


Dah berabad aku pakai. Tak penah rosak pun. Cuma kv nak tukar baru sbb nak camera yg lbh terang. Senang nak snap gambar sana sini. Kdg2 segan gak nak bawak kluar digicam,kan.

Masa gi kb mall tu, kami cari gak model E 51, tpi tak dak. Yg ada E71 dan E66 jer. darat jgk kb mall ni. So, kami pun cari kt pakcik google. Hahaha. Weh, mahal jugak walo pun kv kurang berkenan ngan pesen dia. Nak E71 jugak.

Kv berkenan giler ngan E71 sbb dia seakan akan black berry. Ni lah akibat terpengaruh ngan siri kardashians. Wahaha. Nak yg kaler putih tu. Huhu..lawa gilerrr!! Nanti nak masukkan dlm wish list. Np5 8g dah tak masuk senarai. wahaha. Tamak tu!

Ni lah henfonnya.


Nipis dan elegan katanya.

Bersyukur lah. Kalo nak kluar kan pitih sendiri, 1k jugak tu. huhu.

Hubby cakap, pakai yg ni dulu, nanti2 dia belikan e71 tu. E51 tu biar dia je yg pakai.

Tp sound dia best gilerr. Kamera pun 2.0 megapixel. Boleh lah kan.

Buat ‘org tu’, terima kasih byk2 sbb masih ingat lg kt kv. Adik mu yg sememeh ini. Wahaha. Makacih, bang! Nanti kita bukak puasa sama2 yach!

2 + 1

September 11, 2008

2 hari ps, ada org hadiah kan kv menda alah ni. Memula tu konfuse jugak. Tatau apa benda. Hiks

Rupa – rupanya sikat rambut tp boleh di buat masaj. Wahahah. Bijak punya idea.

Ni boleh sikat rambut.

Ni boleh masaj.

Bateri kena taruk kt pemegang ni ha.

Tapii…buatan china. Tatau la tahan berapa lama. Kv tak terai pun lagik.

p/s: Besok besday dina lah. Minggu depan lah kv wat en3. Besok cuti hari minggu kan.;P

HADIAH

July 3, 2008

Pagi ni kak Z (ofismate) hadiahkan dina teddy bear ni. Comel kan?

Tak sabar nak tunjuk dekat dina. Mesti dia excited ni.;P

Sebenarnya ari tu kv ada bersungut nak belikan teddy bear utk dina sbb masa tidur mesti dina nk gentel somthin’. Ingat tk en3 kv pasal bunny girl(tak reti nak link). Lps tu sekor lg badak berendam kaler hijau. Dua menda lah tu lh yg dia dok gentel taim nk tido. Dah berlumut patung2 dina kerja kan. Biasanya kami basuh sekali seminggu.

Oh ya, dina dah free soother. Alhamdulillah. Sejak dia sakit bengkak gusi hari tu kan dia takut2 nak hisap botol susu pun. So, kami (termasuk pengasuh) ambik peluang tak bagi dia puting. Tgh hari (siang) ok jer. Tp bila mlm, walopun dh lena tp mulut dia mcm mencari cari jugak. Pastu meraung tak hengat dunia. Dekat 1/2 jam baru diam. Pastu tgh mlm meraung lg. Sabar je lah. Mcm siksa sgt dia nk tido tu. Huhu. Takpe, kami keraskan hati tk bagi dia nyonyot puting lg dh. Walo pun seksa, boleh gak da tido akhirnya.;)

Pagi ni jgk, kv terima sobenir dr kak Y (ofismate jgk). Keychain bentuk angsa. Dulu dia bagi yg gendang tu. Dia baru blk dr sabah katanya. 2 minggu cuti menjenguk cucu (anak menantu) kt sana.

TQ kak Y. Wah, baik2 hati ofismate kv. Murah rezeki. Alhamdulillah