Archive for the ‘kenangan’ Category

SATAR DAN OTAK2

August 25, 2008
Satar

Otak2


Satni, hubby balik dr besut. Bawak balik menda alah ni utk kv. Wah, dah lama tak pekena satar dan otak2.

Teringat sungguh kenangan zaman bercintan cintun dulu. Mesti gi dating kt besut. Pastu makan satar dan otak2. Oh, heaven sungguh.

Wah, kenangan mengusik jiwa lah!!!!

Dulu kan, takut nak bercinta depan2 sbb ‘bergewe’ satu ofis. So kluar pd hari minggu je lah. Nak dating tu, kv bawak kete sampai bandar. Park kat satu tempat, pindah naik kete hubby (masa tu pakwe). Sekejap je rasa, dh nak gelap. Terpaksa balik. Karang aku kena babap montot ngan mak aku baru tau.

Kenkononnya mak tak tau la yg kv ni kluar dating. Wahaha..nama lg org tua. Dia yg makan garam dulu kan. Tau takpe!

Lps kawen tu terus peknen kan, langsung takde masa dh nak pegi besut. Kalo pegi pun time lunch hour ngan kenkawan ofismate. Bukan berdua ngan hubby. Hmm… tak sama. Entah bila boleh ulang saat2 manis mcm tu.

Tp hubby ckp, kedai2 yg selalu kami lepak dulu dah takde. Td pun dia beli kt kedai lain. Rasanya ok lah. Boleh tahan. Tp satar tu manis skt. Tak soookaaa!!!

SUNGGUH KENANGAN

July 16, 2008

Facebook telah menemukan kv kembali dgn kwn2 utm dulu. DBQ batch 96-99. Dgn tageline ‘right on time’. Huhu… sungguh perasan githu. Wah teringat fakulti alam bina yg very the vast.

Melayari facebook membuatkan kv makin seronok sbb makin hari makin bertambah rakan2. Ada yg dh jd pegawai tinggi kerajaan, ada yg keje swasta dgn gaji yg waaaaahhh, ada yg merantau ke nagara salji mengejar cita2, ada yg set up perniagaan sendiri (terus tinggal diploma n degree yg ada), ada jugak yg jadi kuli mcm kv. Wah, terlebih suda.

Kami dulu seramai 80 org, di bahagikan kpd 2 seksyen mengikut urutan abjad permulaan nama. Kiranya satu sekyen tu 2 kelas laa.

Dlm kelas, suka menjeling antara satu sama lain. Ramai yg mempunyai secret admirer. Ahaha. Tp rahsia la. Mana boleh dedah kan. Maluuu

Tp bila jumpa dlm facebook, dah takde control cun control macho mcm dulu dah. Dah beranak pinak dah msg2. Mature githu kan.

So, kami create group dlm facebook tu namanya QS UTM bacth 96. Kat situ nanti mcm aktiviti boleh dianjurkan. Reunion misalnya. Wah, tak sabar tunggu menda ni jadi. Mesti seronok.

Tp kan kv ni anak2 kecik (mcm la org lain takdak anak kecik, tp dorang ada bibik. Huhu). So, agak susah kalo ada event yg buat jauh2. Tp yg pasti nya mesti lah dorang buat kt kl. Hanya kv je la yg dpt pegi ke tdk. Insya allah kalo ada rezeki blh jumpa antara satu sama lain.

Dlm facebook kan kita blh gak chat wif kwn2 yg online. Masa tu mcm2 la soklan kluar. Mu kawen ngan sapa? Awat mu tak layan aku dulu? Bakpo mu tok royat nok ko aku? Aku malu. Wahaha. Contoh lah tu ek.

Tp saja2 gurau senda. Mmg seronok la jumpa kwn lama walo pun di alam maya.

Ramai gak kwn chinese yg kv lupa nama. Nama dorang kn lbh kurang lg pun tak rapat sgt. Just say hye hye bye bye githu. Sbb gambar dlm face mcm artis hong kong tau.

So, nak mengelakkan kv pening, kv rujuk buku ni. Senang nak ingat,;P

Buku ni mmg penuh makna pd kv. Semua ada gambar dulu2 kt dlm ni. Ekeke

Ni ler kv masa belajar dulu. Sememh sungguh.
Kalo korang perasan, yg kt bawah tu ada tertaip kerjaya pilihan. Kv pilih nak jadi juru ukur bahan. Wahaha. Cita2. Masalahnya, kv tak sambung2 degree sampai ke hari ni pun.

Entah la, selain faktor masa, keluarga adalah keutamaan kv. Maybe rezeki kv blom ada kut. Atau Tuhan nk bagi rezeki kv kut lain kan. Mana nak tau.

Lg pun kv ni jenis malas study. Kalo exam harus kv tension. Seb baik ptk kv yg tahap 1 tu dh lulus. huhu