Archive for the ‘minyak’ Category

MEMBURU MINYAK

June 5, 2008
Sapa buat keje mcm kv mlm tadi? Angkat tangan!!!
Huhu… kv rasa sungguh bodoh ptg semalam. Dah singgah stesen mintak utk beli petrol dlm tong. Biasala kan meniaga kedai runcit, harus minyak petrol pun kami jual sama.
Padahal hubby dah tanya budak pam tu brapa harga mintak naik. Tp penerangan budak tu kami tak paham sbb kami dok ingat pak lah umum lm td dan minyak akan naik ogos nanti sbb menteri barang ckp maybe naik ogos nanti (byk plk sbb2 nya kan).
Adoiiii laa. Rupanya berkuatkuasa tgh mlm td jgk. Nyesal tak sudah. Byk giler naik tu. Napa la paklah tak bagi subsidi sampai 1k satu kereta. Sifir apa lah yg dia guna just 625rm sorang tu. Huhu.
Lps solat isya’ saja je nak ngetest power nak taram petrol penuh tangki kan. Hahaaha… satu stesen minyak tutup. 2 stesen minyak mmg jem giler babas. Hohoho. Kami pun kansel la niat nak beli minyak tu. Tak paham la ada org sanggup beratur pjg berkilo kilo tu. Karang minyak dlm tangki habis, minyak kt pam pun habis. Cemana nak balik?
Kwn2 kami roger sana sini. Semuanya jem. Kat kota bharu, kt pasir puteh. Kat mana2 lah.
Sempat gak snap gambar. Mmg meriah ngalahkan raya puasa tau.
Nampak tak barisan pjg nu?

Penuh stesen minyak tu

Kami singgah kat depan sbb nak tgk gelagat org.

Tapi tak pasal2 danish plk menangis tak hengat. Takut tatau napa. Kecoh ajak balik. Agaknya dia ingat rusuhan kut. Sakit perut kami gelakkan dia. Dina pun ikut gelak sama.


Uwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa